Saturday, October 09, 2010

Homonytt fra hele verden 09/10/10

Beograd Pride
Som tidligere nevnt er det homoparade i Beograd i dag. Blikk skriver at diplomater fra flere land, deriblant Norge, vil gå i paraden for å bidra til at det settes tilstrekkelig oppmerksomhet på dens sikkerhet. Paraden er blitt sterkt kritisert av den ortodokse kirken. (Pink News)

Robbie ønsker homofil sønn
Hvorfor er folk alltid så hysterisk opptatt av om foreldre ønsker seg gutt eller jente? Robbie Williams er nok også drittlei det spørsmålet, og svarte slik da han ble spurt hva han og kona ønsker seg: "I want a gay one, we’ve talked about it and that’s what we want, whatever it is. I genuinely don’t care [about the sex]." Kult svart. Hvis det er stuerent å ønske seg et bestemt kjønn bør det kanskje også være stuerent å ønske seg et homofilt barn? (Attitude)

Fem gode Desmond Tutu-sitater
Desmond Tutu har varslet at han trekker seg tilbake. Dette har fått nettsida Gay Rights Change til å trekke fram fem gode Desmond Tutu-sitater:
  1. "I am deeply, deeply distressed that in the face of the most horrendous problems — we’ve got poverty, we’ve got conflict and war, we’ve got HIV/AIDS — and what do we concentrate on? We concentrate on what you are doing in bed."
  2. "We struggled against apartheid in South Africa, supported by people the world over, because black people were being blamed and made to suffer for something we could do nothing about; our very skins. It is the same with sexual orientation. It is a given."
  3. "When will we learn that human beings are of infinite value because they have been created in the image of God, and that it is a blasphemy to treat them as if they were less than this and to do so ultimately recoils on those who do this? In dehumanizing others, they are themselves dehumanized. Perhaps oppression dehumanizes the oppressor as much as, if not more than, the oppressed. They need each other to become truly free, to become human."
  4. "If God, as they say, is homophobic, I wouldn't worship that God."
  5. "Gay, lesbian, bisexual and transgendered people are part of so many families. They are part of the human family. They are part of God's family. And of course they are part of the African family."
Diskriminering i Australia
En australsk ungdomsgruppe,WayOut, skulle arrangere workshop mot homofobi og prøvde å leie Phillip Island Adventure Resort. Det fikk de ikke lov til av eierne, Christian Youth Camps, fordi ungdomsgruppen "støtter homoseksuell aktivitet". Nå er Christian Youth Camps dømt og må betale kompensasjon til WayOut. (Pink News) I Sør-Korea har fengselsmyndighetene stoppet visningen av TV-serien Life is Beautiful til fanger, etter at to menn i serien har blitt et par. Frykten er at serien skal ha negativ påvirkning på fangene. Dette er den samme TV-serien som koreanske mødre reagerte på tidligere i uka. (Queerty)  

Fortsatt homodebatt i Finnmark
De mange arrangementene i Finnmark i det siste har satt følelser i kok. For eksempel kan man lese i et leserinnlegg i Finnmark Dagblad 6. oktober (ikke på nett?): "Tenk at en ordfører i Alta støtter homofili, men han va jo å gikk i tog med homofile i byen da må man begynne å tenke at sånne folk burde ikke være i sjef stolen i det hele å det store. Alt homofili er 100 prosent i mot naturens orden." Hm - brukes virkelig "naturens orden"-argumentet fortsatt? Kanskje på tide å sende "Mot naturens orden"-utstillingen på en skikkelig omfattende Norgesturne?
 
Skeive filmer en suksess
Fjorårets Skeive filmer-festival opplevde dårlige besøkstall. Det var ikke uventet, siden festivalen ble flyttet vekk fra Skeive dager og over til høsten, hvor det er flere andre store filmfestivaler å konkurrere med. Spørsmålet var om nedgangen skyldtes at folk måtte venne seg til et nytt tidspunkt eller om det var varig. Nå er noe av fasiten her, idet Skeive filmer skriver på Facebook: "Vi er veldig glade for at årets festival ser ut til å være en suksess både i forhold til publikum og økonomi! Billettsalget ser ut til å ha økt med rundt 30 % og vi lander på et sted rundt 3100 solgte billetter. Tusen takk til publikum, filmskapere, frivillige hjelpere av ulikt slag og alle andre som har bidratt! Vi gleder oss allerede til neste år!" Dette viser at man med et godt program også kan trekke folk inn på Cinemateket i september. Jeg gleder meg også til neste år...  

Homopar nektet hotellrom i Skien
Telemarkavisa skriver om et homofilt par som ble nektet rom på hotellet Dag Bondeheim i Skien. Den ene mannen i paret fikk først bekreftet at de hadde ledig rom, men da begge mennene dukket opp, var det plutselig ikke noe ledig rom. Hotellet mener at det var rot med rombookingssystemet, at mennene oppførte seg ufint og at de var påvirket av alkohol. Litt i overkant mange forklaringer til å være helt troverdig, men pytt...  

Ukas Monsen
Vårt Land spør Nina Karin Monsen 4. oktober: "Du har vært svært kontroversiell i mange kretser. Er det en belastning for deg å stå på barrikadene i de mange sakene du brenner for?" "Nei, det er ingen større belastning nå. Jeg har lenge fremmet moralske standpunkter. Det er ikke vanskelig å stå for urokkelige sannheter," svarer hun, med en ydmykhet i Gro Harlem Brundtland-klasse.

Italiensk stjerne kommer ut
Den italienske sangstjerna Tiziano Ferro har kommet ut av skapet denne uka. Velkommen ut! (Advocate)  

Rett til helvete?
Jeg har tidligere skrevet om "It Gets Better"-prosjektet, hvor kjendiser spiller inn videoer og legger på YouTube med budskapet til unge homofile om at de må holde ut - ting blir bedre. Naturligvis har det kommet en reaksjon fra folk som mener at det faktisk ikke blir bedre - for når man dør, kommer man jo til helvete... Her hjemme har vi heldigvis Märtha Louise som kan ringe litt rundt og sjekke hvor tidligere tiders homofile befinner seg. (After Elton)
 
Jostein Pedersen
En noe pussig debatt i Blikks spalter om og med Jostein Pedersen har fått et sannsynlig punktum i og med et innlegg fra Svein Skeid fylt av anerkjennelse og honnør.

No comments:

Post a Comment