Saturday, October 23, 2010

Homonytt fra hele verden 23/10/10

Homoparader en menneskerettighetssak
Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har fastslått at Russland har brutt forsamlingsretten når de har forbudt homoparader i Moskva. Dette er ulovlig diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering. Dette er en viktig avgjørelse for LHBT-rettighetsforkjempere i Russland. (Blikk)

Obama tror ting blir bedre
Jeg har flere ganger nevnt "It Gets Better"-kampanjen, hvor kjendiser spiller inn videoer hvor de forteller lhbt-ungdom at ting vil bli bedre. Nå har også USA-president og fredsprisvinner Barack Obama tatt tak i stafettpinnen:

(se også liste over de ti beste "It Gets Better"-videoene)

På onsdag var for øvrig "Don't Ask, Don't Tell" tilbake i aksjon, da en ankedomstol midlertidig suspenderte kjennelsen fra en lavere rettsinstans om at DADT er grunnlovsstridig. Obama har fått mye kjeft fordi han kjemper mot denne kjennelsen, samtidig som han prøver å få senatet til å oppheve DADT. (365 gay)

Lesbisk i "Skal vi danse?"
I Israel vil den nye sesongen av "Skal vi danse?" ha med en lesbisk kvinne, som skal danse med en kvinnelig danserinne. (Pink News)

Ok å være homofil lærer - og åpen
Seth Stambaugh, lærerstudenten i Oregon, USA som mistet praksisplassen sin da han svarte på et spørsmål fra en elev om legningen sin, får plassen tilbake. Det skulle bare mangle... (Advocate)

Homobokmesse i Mumbai
Indias første homobokmesse finner sted i Mumbai denne helga. (Times of India)

Få bergensere negative til homofile
En ny undersøkelse av holdningene til homofile blant kommuneansatte i Bergen, viser at de fleste er positive til homofile og bifile på arbeidsplassen. 18 prosent er verken positive eller negative mens 1 prosent er negative, mens 28 prosent svarer "vet ikke". Dette høres fint ut. I framtidige undersøkelser av denne typen bør man også spørre om holdninger til heterofile på arbeidsplassen. Den dagen holdningene til homofile er de samme som holdningene til heterofile, er vi der vi skal være. (Kommunal rapport og Blikk)

Nytt om film
Matt Smith skal spille homoforfatteren Christopher Isherwood i en film om det homofile Berlin på 1930-tallet, melder AfterElton.

Homoadopsjon i Florida
I Florida, USA, har myndighetene bestemt seg for ikke å anke en dom hvor forbudet mot homoadopsjon ble kjent grunnlovsstridig. Dermed er kjennelsen rettskraftig, og homoadopsjonsforbudet en saga blott. (On Top Mag)

Politiombud i Oslo
Oslo politidistrikt skal få sitt eget lhbt-ombud. (Blikk)

Ukas reklame
Fran Drescher ("The Nanny" etc) støtter felles ekteskapslov. Her er en video:

No comments:

Post a Comment