Thursday, October 07, 2010

Homonytt fra hele verden 07/10/10

Valg i USA
2. november er det valg på alle 435 representantene i Representantenes hus og 37 (av 100) senatorer, i tillegg til masse lokalvalg. Tea Party-bevegelsen har preget primærvalgene på republikansk side, men det er høyst uklart om bevegelsen styrker eller svekker republikanernes sjanse til å ta over styringen i ett av eller begge delene av kongressen. Mange tror for eksempel at Christine O'Donnell, som ble republikanernes senatorkandidat i Delaware, er for ekstrem til å ha noen sjanse i valget, mens den mer moderate kandidaten ville hatt gode sjanser. O'Donnell har sagt mye dumt i sin tid før hun ble kandidat til senatet, blant annet at homofili er en "identity disorder". Er folk så sinte på Obama at de stemmer inn det rene tøv til Senatet? Ja, i noen stater er de nok det, med Delaware pleier ikke å være så ytterliggående... (AlterNet)

Andelen homofile
Vet du hvor stor andel av menneskeheten som er homofile eller bifile? Vel, din gjetning er like god som min. En ny amerikansk forskningsrapport anslår at tallene er 8 prosent for menn og 7 prosent for kvinner. For ei drøy uke siden fikk vi vite at bare 1,5 prosent av britene er det. Her er det nok mer forskningsmetoden enn befolkningene som er forskjellige... (Pink News)

Norsk ressurssenter om homofili
Som nevnt på tirsdag, foreslår regjeringen (i Norge) i sitt forslag til statsbudsjett å bruke to millioner kroner på å få i gang et "ressurssenter som skal systematisere og formidle kunnskap og aktivt arbeide mot diskriminering på grunn av seksuell orientering og kjønnsidentitet". Det er bra. Året vil vise hva et slikt ressurssenter skal inneholde.

Godt å få støtte...
Jennifer Keeton tapte nylig en rettssak i USA, etter at en skole hadde nektet henne å gi rådgivning i tråd med hennes overbevisning - at homofili er en identitetsforstyrrelse. Nå får hun støtte - ingen ringere enn Ku Klux Klan har varslet at de vil holde en demonstrasjon. De fleste vil vel ane at de har en dårlig sak når KKK er de ivrigste støttespillerne... (Advocate)

Rare prioriteringer
En katolsk prest i USA taler biskopene midt imot - han mener at de bør prioritere kampen mot fattigdom over kampen mot homoekteskap. Det skal bli spennende å se hvor lang tid det tar før han er ekskommunisert... (Gay Rights)

Hvor hellig er ytringsfriheten?
Noen mener at ytringsfriheten bør være absolutt. Det mener også Westboro Baptist Church, som velger å bruke ytringsfriheten sin i folks begravelser. De er blant annet kjent for å ha demonstrert i begravelsen til Matthew Shepard, som ble drept 21 år gammel av homohatere. Under begravelsen stilte "kirken" med plakater med tekster som "God Hates Fags". Nå er de i vinden for å ha demonstrert i begravelsen til drepte soldater fra USAs kriger. "Kirken" mener at soldatene dør som straff for USAs aksept av homofile og av abort.

Denne uka begynner USAs høyesterett behandlingen av saken der en far har krevd erstatning fra "kirken" fordi de ødela hans sønns begravelse. Altså: er ytringsfriheten hellig eller er rett til privatliv også verdt å beskytte? (Dom faller ikke med det første.)

Historisk utstilling ved Te Papa
Te Papa, New Zealands kanskje fremste museum, har en ny utstilling om de store endringene som har skjedd på 1900-tallet. Utstillingen, som er ment å stå i ti år (!), har satt av god plass til likestillingskampen for homofile. Man får ta en tur innom hvis man er i Wellington igjen... (Gay NZ)

Behandle homofile?
I Kenya har en minister kommet i hardt vær etter å ha sagt at homofile og lesbiske også bør få helsehjelp. Noen har tolket uttalelsene dithen at hun mener at homofili bør legaliseres og at homofile bør få gifte seg (med hverandre). Det ville jo vært uhørt! (Capital FM)

Menneskerettigheter
I forsøkene på å stoppe homomfilmfestivalen i Jakarta (som jeg har nevnt tidligere), har islamistene nå et nytt trumfkort i emnet: De mener at homofili er i strid med menneskerettighetene. Jeg skulle gjerne sett mer detaljer om disse påstandene. (Weasel Zippers)

BBC viser homohistorie
BBC har laget en egen side hvor de har lagt ut arkivmateriale knyttet til homokampen. Klippene illustrerer den historiske utviklingen, først avkriminaliseringskamp, så kamp mot ulik seksuell lavalder og til sist partnerskap. Det er ganske fascinerende å se programmer tilbake til 1950-tallet. Der diskuterte man om det at noe er en synd nødvendigvis betyr at det bør kriminaliseres. Det ville vært morsomt hvis NRK gjorde en tilsvarende samling klipp tilgjengelig. (Pink News)

Homo-TV i Sør-Korea vekker frykt
I Sør-Korea har et homofilt par dukket opp i TV-serien "Life is Beautiful" på tv-kanalen SBS. Hvilket har fått bekymrede mødre til å ta ut en stor annonse i en avis med teksten "If my son becomes gay and dies from AIDS after watching Life Is Beautiful, SBS must take responsibility!" Det er alltid artig hvordan enkelte heterofile tror at alle blir homofile bare de får se et homofilt par. (Queerty)

Et tegn fra Gud
I Monroe, Ohio, USA, ble en 20 meter høy Jesusstatue slått til bakken av lynet i juni. Hvorfor velger en del kristne å ta AIDS som et tegn fra Gud, men ikke at han knuser Jesusbildene deres? (USA Today)

No comments:

Post a Comment