Monday, December 19, 2005

10 lettere ironiserte og omskrevne grunner til ikke å innføre kjønnsnøytral ekteskapslov

1 En annen kategori samliv
Man kan ikke late som at to kvinner er det samme som en mann og en kvinne, men det er lov å tro at det alltid er en som er mannen i forholdet.

2 Uansvarlig saksbehandling
Nordmenn er ikke som Sør-Afrikanere, Nederlendere, Belgiere, Canadiere eller Spanjoler. Derfor kan ikke saksbehandlingen fra disse landene legges til grunn for utredning og forslag om kjønnsnøytral ekteskapslov.

3 Symbolsak og konsekvenser
Alle homofile inngår partnerskap som en demonstrasjon mot kjernefamilien med mor, far og barn, og ikke fordi de elsker hverandre.

4 Usaklig retorikk
Det er ikke diskriminering å nekte homofile de samme rettighetene som heterofile. Toleranse og likeverd er det nok av i partnerskapsloven.

5 Skaperordning eller sosial konstruksjon?
Det er ikke en sosial konstruksjon når heterofile ufrivillig barnløse par i ekteskap får hjelp til befruktning, men om det samme er tilfelle for homofile par i partnerskap, er det unaturlig.

6 Ekteskapets kjennetegn
a) Kjønnsbestemt – mann og kvinne
b) Antallsbestemt – to personer
c) Aldersbestemt – minst 18 år gammel, eller 16 år med dispensasjon
d) Slektsbestemt – ikke med nære familiemedlemmer
Det utgjør en fundamental forskjell om kjønnsbestemmelsen fjernes, da denne har årelang tradisjon.

7 Hvorfor særbehandle homofile
Om punkt a) i ekteskapsloven, den viktigste av punktene, endres eller fjernes, vil straks føre til at vi får krav om flerkoneri, ekteskap mellom pedofile og ofrene, ekteskap mellom mennesker og dyr og det som verre er.

8 Utprøving og forvirring
Man kan ikke endre innholdet i skolebøkene en gang til, da dette er dyrt, og ikke minst forvirrende for barna, som dermed vil utforske sin egen seksualitet for å finne ut om de passer best til å være heterofile eller homofile.

9 Tynn forskning
Det er ikke forsket nok på barn av homofile menn. Man vet ikke hvordan det vil være for ei jente å vokse opp med to fedre. Det går ikke an å spørre barna.

10 Konfliktskapende lov
Det er nok konflikter fra før. Ingen vits i å skape grunnlag for flere konflikter, da disse vil kunne resultere i yrkesforbud, rettssaker, bøter og straffereaksjoner for de som bestrider den nye loven. Dessuten kan det hende at skeptikerne vil endre mening når de ser konsekvensene.

Den opprinnelige teksten finner du her

(Stjålet fra Adequacy på gaysir.)

No comments:

Post a Comment