Tuesday, May 30, 2006

Bondevik tar HELT av

Kjell Magne Bondevik har ikke tenkt å hvile på sine laurbær. Det første han gjorde etter å gå av som statsminister var jo å utnytte sine kontakter fra sin politiske karriere til å starte et senter for fred og menneskerettigheter. Ingen tviler vel på hans alvorlige hensikter med dette, men de fleste ser vel også at vi ihvertfall ikke er tjent med at det blir en vane at politikere rett etter sin karriere går rundt og samler inn penger til sine egne hjertesaker. Det blir fort uryddig. (En annen sak er jo at det er ganske frekt å kalle senteret for "Oslosenteret", og dermed stjele litt av fredsglansen fra ting som Osloprosessen etc - som riktignok allerede har mistet mye av fredsglansen helt på egen hånd.)

I dag fikk jeg imidlertid i hende en artig liten sak: en reklame for en "særkonvolutt" for å ære bondevik. "Bondevik har egenhendig signert 1500 konvolutter, som er frankert med 3 relaterte frimerker (Stortinget, kirken og Molde) og stemplet Oslo 14.10.05 - hans siste statsministerdag. Det medfølger et faktakort, med Bondeviks CV."

Prisen er latterlig lave 150 kroner. Frimerkene kan kjøpes (ustemplet) for ca. 15 kroner, så Bondeviks autograf og datostemplet antas å ha tidoblet verdien.

Jojo, det er mulig Bondevik selv anser seg som en popstjerne - og at også noen hos Skanfil er enige, men personlig stiller jeg meg litt tvilende til den økonomiske effekten av hans navnetrekk...

No comments:

Post a Comment