Wednesday, August 02, 2006

Eksklusivt intervju med Bjørn Benkow

I flere norske media står det i dag om Bjørn Benkow, som i en del tilfeller skal ha rasjonalisert intervjuprosessen ved å kutte ut den delen av arbeidet som innebærer å snakke med intervjuobjektet, og isteden gått direkte fra research til utskriving av intervjuet. For eksempel skriver VG en sak med tittelen Norsk juksejournalist avslørt. Men journalistene Kristian Holli og Jarle Brenna, som har skrevet saken har ikke lykkes å få noen kommentar fra Benkow, og det samme gjelder Dagbladet. Det er derfor noe av et scoop at jeg har fått til et eksklusivt intervju:

Jeg tok t-banen til Majorstua, vandret et par kvartaler opp Kirkeveien og tok til høyre. Snart skulle jeg få møte igjen Bjørn Benkow, som sto bak en serie store kjendisintervjuer. Jeg ringte på og hørte en litt stresset, men kjent, stemme: "Hallo?" "Det er Bjørn", sa jeg - og umiddelbart buzzet det i døra og jeg kunne gå inn.

Inne i dikterleiligheten var alt som det pleier. Benkow så litt sliten ut. "Hvordan går det?" spurte jeg. Han trakk litt på skuldrene. "Det går vel over", sa han. Så ringte mobiltelefonen hans. Han tok den, men la på med det samme. "Dagbladet igjen", sa han.

Jeg spurte hva han hadde gjort i sommer. "Å, det vanlige", sa han. Han fortalte at han hadde vært i USA igjen, og spist lunsj med president Bush. Bush hadde vært usikker på hva han burde gjøre med Iransaken, men Bjørn hadde nevnt at andre presidenter hadde brent seg på å blande seg for mye borti Iran. "Ronald got into a lot of trouble over Iran, you know, George" hadde han sagt. Og så hadde han vært på besøk hos Steve Jobs en tur, men han hadde bare snakket om nye versjoner av iPod'en.

"Men hva kommer alt dette oppstyret av, da?" spurte jeg. Bjørn forklarte at det var uheldige omstendigheter. "Michael Schumacher fikk problemer med sponsorene sine da de forsto at jeg fikk besøke ham privat mens deres utvalgte journalister ikke fikk det", sa han. "Margareth Thatcher prøvde å framstå offentlig som vegetarianer, og da passet det dårlig at jeg kom i skade for å nevne i intervjuet at hun hadde goflet innpå med indrefilet, og Bill Gates sine sikkerhetsfolk gikk i taket da det ble offentlig kjent at han reiser med rutefly av og til." Men Bjørn kunne i det minste berolige meg med at de fortsatt var på talefot - "Bill ringte faktisk i går og beklaget problemene jeg fikk på grunn av dette."

Plutselig ser Bjørn på klokken. "Oj, jeg har en deadline klokka åtte - et intervju med Ariel Sharon som jeg må flikke litt mer på. Så jeg må nok tilbake til arbeidet." Jeg takket for meg, takket for intervjuet, i full forvissning om at jeg ville være velkommen tilbake når som helst. Og glad for å kunne bidra, med dette intervjuet, til å kaste litt lys over fenomenet Bjørn Benkow.

8 comments:

 1. Anonymous8:16 AM

  Bra intervju! Jeg har besøkt ham en gang og det er faktisk slik denne bluff makeren er!

  ReplyDelete
 2. Anonymous3:45 PM

  HAHAHAHA, briljant skrivet!!! Jag skrattade så jag fick ont i magen :-D

  ReplyDelete
 3. Anonymous8:59 PM

  Hähä, som vi säger på svenska, briljant! =)

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:08 AM

  hihihohohahaha

  du tar ham virkelig på kornet!

  ReplyDelete
 5. Anonymous3:12 PM

  Morsom idé, men du skriver ikke så jævlig bra som "svenskene" skal ha det til.

  ReplyDelete
 6. Nils Vermund Gjerstad8:18 PM

  Hei Bjørn på norsk,

  Synes du traff spikern på hodet i ditt "ekslusive intervju med Bjørn Benkow". Smakfull satire, og godt researchet ;) Kjør på! mvh Nils Vermund Gjerstad, frilansjournalist og Benkow-kollega

  ReplyDelete
 7. Anonymous12:11 PM

  Sender alle gode tanker til min gode, gode venn Bjørn som desverre døde 17.02.10. Jeg kjente han når han var på topp og fikk med meg overgangen til han ble syk og mye gikk galt.

  Det er mange grunner for at folk handler som de gjør.

  Bjørn hvil i fred!

  Hilsen Henriette

  ReplyDelete
 8. Hva mer enn Bjørn er navn på han som driver denne bloggen? Såpass bør det opplyses om når informasjon er offentlig...

  ReplyDelete