Tuesday, May 24, 2005

Norges beste matematikklærer

På mandag ble årets Bernt Michael Holmboes minnepris utdelt til Svein Hallvard Torkildsen ved Samfundets skole i Kristiansand.

Norges beste matematikklærer? Nei, det er nok ikke målsetningen til prisen å finne den aller beste, men bare å finne en ualminnelig god lærer som kan være et forbilde for andre. Torkildsen har gjennom sitt virke i klasserommet og i arbeid på nasjonalt nivå gjort en stor innsats for matematikkfaget.

På dagen for prisutdelingen holdt Torkildsen også et foredrag med tittelen "Med Abel i åttende. Fra taustump til lemniskater." hvor han viste hvordan han hadde klart å trekke Niels Henrik Abels matematikk inn i klasserommet (i en åttendeklasse), og arbeidet med sirkler, ellipser og lemniskater ved hjelp av passer, taustumper, mekaniske hjelpemidler og ikke minst geometriprogrammet Cabri. Det var et inspirerende og morsomt foredrag - hvor poenget helt klart ikke var å oppfordre tilhørerne til å ta en blåkopi av opplegget til egen klasse, men å vise hvordan en lærer kan få til ypperlige opplegg basert på ting i tiden (Abel-jubileet), lærerens interesser (historie og IKT, blant annet) og tilgjengelige ressurser.

Torkildsen har publisert ialt 15 artikler i Tangenten som er en mulig inspirasjonskilde for nye lesere...

Gratulerer!

No comments:

Post a Comment