Friday, June 24, 2005

Noe å feire

Carl Ivar Hagen er på stemmesanking i grumsete farvann (han er ganske kjent der), og sier til Dagbladet at "Det er ingenting å feire at man er homofil, vi heterofile har da aldri feiret vår legning. Denne tiljublingen av homofile er nedbrytende for samfunnet vårt."

Neeeida, vi har da aldri sett Carl Ivar sammen med sin Eli offentlig - vi har da aldri oppfattet at de to har noe mer enn et rent platonisk forhold. Det er klart at dersom Carl Ivar gikk ut offentlig og fortalte oss om sin kjærlighet til Eli, ville det være "nedbrytende for samfunnet vårt" - i likhet med mye av det andre han uttaler.

Videre sier han: "Man kan nesten få inntrykk av at det er bedre å være homofil, enn heterofil. Det syns jeg er veldig trist."

Nåja - det er nok ikke bedre å være homofil enn heterofil. Men det er et større stykke "arbeid" som ligger bak å være ÅPEN homofil enn å være åpen heterofil - på grunn av holdninger i samfunnet som er på vikende front (Hagen står fortsatt i denne fronten). Det at vi nå kan være såpass åpne som vi er, fortjener en fest eller hundre.

Carl Ivar har også engasjert seg i læreplanarbeidet, og sier at "Det er helt greit at man informerer barn om ulike legninger, men de bør passere tiårsalderen med noen år, før de får lærdom om homofili på skolen."
"Hvorfor det?", spør journalisten. "Det er bare for tidlig, jeg vil ikke utdype det noe videre."

Sorry, Carl Ivar, men barn i fjerdeklasse får faktisk vite om homofili - enten du vil eller ikke. Spørsmålet er bare om de skal få ryddig og pedagogisk riktig informasjon fra læreren, eller om all informasjonen skal gis av de andre barna i skolegården. De fleste ser vel at det da er gunstigst at det blir tatt opp i undervisningen. Carl Ivars argument om at "Det er bare for tidlig" blir da litt tynt i sammenhengen...

Uff, vi går en lang valgkamp i møte...

No comments:

Post a Comment