Wednesday, December 08, 2010

Senterpartiet gir blaffen i opphavsrett

VG avslører i dag at Senterpartiets nye logo er basert på et bilde de ikke vet hvem som har rettighetene til.

"Ja, det stemmer at bildet vi har tatt utgangspunkt i ligger på flere fildelingssider, og visstnok skal ha blitt brukt på et platecover i 2002", sier Senterpartiets Torvild Sveen til VG, men han legger til "Vi vet ikke helt hvem som har tatt bildet og har opphavsretten, men vi har prøvd å finne ut av det. På sider som Photobucket står det tydelig at de som laster opp bilder må regne med at bildene kan brukes av andre".

Noen har altså lagt ut et bilde på Photobucket uten å oppgi kilde, og Senterpartiet regner med at det da er greit at de bruker det? Så hvis jeg finner en fin sang på PirateBay, kan jeg regne med at det er greit å utnytte den kommersielt fordi noen har lagt den ut der?

Her er Senterpartiet alvorlig ute på glattisen igjen. Naturligvis kan opphavsmannen til bildet kreve betaling for kommersiell bruk av bildet, uavhengig av om noen andre (?) har lagt ut bildet på en hvilken som helst fildelingstjeneste.

Tidligere i år har det blitt avslørt at Senterpartifolk har beholdt gaver de har fått i embets medfør, og trodd det var "greit", og de har fått bestikkelsesliknende overføringer fra offentlige kilder og unnlatt å høre på de tordnende alarmbjellene som må ha ringt i bakgrunnen. Og nå tror de at det er "greit" å bruke andres fotomateriale i PR-virksomhet uten å spørre om lov?

Med slik ledelse er det spennende om Senterpartiet klarer sperregrensen i 2013.

4 comments:

 1. Anonymous9:02 AM

  Alt er greit så lenge du tror at det er det. Selvkritikk er heller ikke på sin plass fordi du trodde jo at det var greit :)
  Om du er politiker altså.

  Lo godt av denne "På sider som Photobucket står det tydelig..." - Det han egentlig sier er "Ro ro til fiskeskjær..."

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:11 AM

  Hvor bruker ikke Senterpartiet "Tistel" som logo.
  De fleste av oss (se meningsmåling) vil jo ikke ha noe med dem å gjøre.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:29 AM

  LoL - Photobucket kan si hva de vil men brukere av bilder er uansett ansvarlige for å inneha rettigheter når bildene brukes kommersielt.

  ReplyDelete
 4. Ja, det er morsomt å se at Senterpartiet tror at de kan skylde på en anonym person som har lagt det ut på Photobucket...

  Det neste blir nok at de bruker Beatles' "Strawberry Fields" i reklame under henvisning til at "Beatlesfan14" har lagt den ut på YouTube.

  ReplyDelete