Sunday, November 14, 2010

Det beste fra San Diego, San Francisco og New York

I dag har jeg kommet hjem fra et par ukers ferie i USA. Det meste av tida var jeg i San Diego, men jeg var også noen dager i San Francisco og New York.

I San Diego var både dyrehagen og SeaWorld bra attraksjoner, men det mest minnesverdige var kanskje tross alt fotballkampen mellom Aztecs og Colorado State. Det er stor stemning på amerikansk fotball selv i universitetsserien. I tillegg var gamlebyen (Old Town) sjarmerende. (For øvrig hadde San Diego varmerekorder mens vi var der - det passerte 100 grader Fahrenheit (ca. 37 Celsius). Det var varmt.)

IMG_1268

San Francisco var en artig by å rusle rundt i. Det var morsomt å se Golden Gate, Castro og mye annet. Jeg kjøpte Allen Ginsbergs "Howl" i den bokhandelen som opprinnelig ga ut boka. Men et overraskende høydepunkt var Musee Mecanique (oppe ved Fisherman's Wharf) som hadde fungerende TV-spill og liknende duppedingser. Det var bare å gå fra maskin til maskin, slippe på quartere og mimre...

IMG_2017

I New York var det et lurt trekk å ta Staten Island-ferja ut over "fjorden" - da kom vi tett på frihetsgudinnen og rakk også en øl på en fin irsk pub på Staten Island før vi dro tilbake. Og så var det morsomt å spise frokost på en skikkelig diner.

IMG_2199
IMG_2178

I New York gikk prisen for kuleste park til "High Line"-parken - et gammelt jernbanespor som nylig er gjort om til park - og skal bli dobbelt så lang innen kort tid. Kult tiltak!

IMG_2312

No comments:

Post a Comment