Thursday, June 21, 2007

Jon Kvalbeins fantasier

I Aftenposten i dag skriver Jon Kvalbein desperat om ekteskapet - som han ønsker å forbeholde for to mennesker med forskjellig kjønn. Mellom all synsingen kommer han også med et såkalt "faktum": "Faktum er at meget få homofile ønsker å binde seg til stabile parforhold."

Kvalbein vet vel selv at dette er en løgn. Eller vet han virkelig ikke bedre? Faktum er ihvertfall at svært mange homofile ønsker å binde seg til stabile parforhold. Faktum er også at svært mange heterofile IKKE ønsker det - eller binder seg i "stabile parforhold" gang på gang på gang. Det er nok ingen vesentlig forskjell på heterofile og homofile på det området.

Kvalbein skriver også "Et partnerskap kan aldri bli et samliv med egne felles barn." Han mener altså tilsynelatende at ordet "ekteskap" skal forbeholdes heterofile par som har felles barn. Hvor mange ekteskap blir igjen da? Svært mange ekteskap inngås jo uten at man har felles barn - eller for den del planer om å få det. I Kvalbeins verden er visst ikke det å ha et stabilt parforhold og adopterte barn "bra nok".

Så tar Kvalbein helt av, i det han påstår at "det langsiktige målet [for LLH] er å avvikle ekteskapet som institusjon". Hehe. Her er det tydelig at han ikke skriver for den oppegående majoritet, men for sin egen "menighet" av meningsfeller som ikke ønsker å sette seg inn i realitetene.

Det er litt forstemmende å se Kvalbeins innlegg, men det er også litt beroligende å se at motstanderne mot felles ekteskapslov fortsatt ikke har noen gode argumenter.

No comments:

Post a Comment