Sunday, July 06, 2008

De Homofile AS

En del mennesker synes å tro at De Homofile er et aksjeselskap eller en gruppe mennesker som styres av en ledelse. Dette gir seg utslag i slike utsagn som

 • Er det nå så lurt av De Homofile å gå i parade, hvis de vil vise hvor normale de er?
 • Er det nå så lurt av De Homofile å ha egne saunaer hvor de kan ha sex - heterofile har da ikke saunaer.
 • Er det nå så lurt av De Homofile å ha Mr. Gay-kåring - viser ikke det hvor fiksert de er på utseende?
 • Hvorfor skal De Homofile på død og liv gifte seg og bli som alle andre?

Jeg er helt enig - mye av det De Homofile gjør er selvmotsigende. Det er resultat av en mangelfull merkevarebyggingsstrategi.

Men her kommer overraskelsen: De Homofile AS finnes ikke! Det er ikke slik at den enkelte homofile handler ut fra en gjennomført merkevarebyggingsstrategi som noen et eller annet sted har laget. Tvert imot: de homofile er individer, som en relativt stor andel av tida gjør det de har lyst til, uavhengig av hva "folk" måtte mene...

Altså: homser gifter seg fordi de har lyst, og de går i parade fordi de har lyst. Og det er ikke engang de sammen homsene som gifter seg og som går i parade. Mange homser har tilfeldig sex - på samme måte som mange heteroer. De Heterofile AS har for øvrig forlengst ødelagt merkevaren sin. De har startet krig i Irak, voldtar kvinner og slår sine barn - og gjør naturligvis mange positive ting også.

Jepp, jeg vet at alt jeg skrev her var helt selvsagt - men det må sies av og til likevel. De Homofile finnes ikke - det er hvert enkeltmenneske som finnes, og som må få ha stor frihet til å gjøre sine valg, så lenge det ikke rammer andre.

3 comments:

 1. Viktig poeng. Slik er det med alle "grupper" som utgjør en minoritet; individene betraktes som representanter for gruppen, og ikke som individer.
  Og tilsynelatende nøytrale og objektive inndelinger rommer ofte fordommer, maktinteresser, verdier og vurderinger.

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:14 AM

  Veldig bra sagt. men hvordan er du så sikker på at det er De Hetrofile AS som startet Irak krigen?

  Man kan jo alltids se litt på det at Konsern ledelsen i Menneskeheten AS var ansvarlig, men hvilket datter selskap som utførte krigen er vel litt vanskelig å si?

  Kanskje litt mer som en prosjekt gruppe...

  ReplyDelete
 3. Jeg legger nok en vesentlig del av ansvaret for Irakkrigen på George W. Bush, Dick Cheney og Donald Rumsfeldt - alle tre er profilerte medlemmer av De Heterofile AS. De ble støttet av Tony Blair, som også er medlem.

  Naturligvis skal også Saddam Hussein ha sin del av ansvaret, og han er også medlem.

  Jeg kommer i farten ikke på noen homofile med sentral rolle i krigshissingen.

  ReplyDelete