Saturday, August 27, 2011

51 drept i terrorangrep i Monterrey, Mexico

Det er rart med det. Nyheter om mengder av døde på et eller annet ukjent sted langt borte har lett for å gå inn det ene øret og ut av det andre. Det er vel et selvforsvar vi har lært oss til etter hvert som teknikken bringer katastrofer fra hele verden tett på oss.

Men altså: minst 51 mennesker ble drept i et terrorangrep i den meksikanske byen Monterrey torsdag. Også denne nyheten kunne gått meg hus forbi, hadde det ikke vært for at jeg tilbrakte en fantastisk hyggelig uke i Monterrey for bare tre år siden. Byen var vertskap for verdens største matematikkdidaktikkonferanse - ICME. Konferansen var nok lagt der spesielt fordi Monterrey var et fredelig område i et ellers urolig land. Sentrum av byen var idyllisk, med koselige parker og ei lita elv man kunne ta båt på - bort til en artig park, anlagt rundt restene av et industriområde. Det verste som hendte oss mens vi var i byen var et skybrudd under en middag som noen av nordmennene spiste sammen.

I det siste har mafiaen systematisk begått drap, til og med inne på hoteller, for å skape frykt. Og det har de klart.

Så jeg minnes byen slik den var ved å lime inn fotoalbumet fra Mexicoturen min - og tenker på de drepte og deres pårørende. (Albumet inneholder også bilder fra Mexico city.)

No comments:

Post a Comment