Tuesday, July 20, 2010

37 prosent av Oslos befolkning er kidnappet

37 prosent av Oslos befolkning ønsker ikke å bo i hovedstaden. Det viser en undersøkelse som Osloavisa Nationen har bestilt.

Siden nordmenn i utgangspunktet har rett til å bo der de ønsker, må dette bety at 37 prosent av Oslos befolkning er kidnappet. De bor i Oslo mot sin vilje. Det er oppsiktsvekkende. Det er et argument for kraftig økning av ressursene til Oslopolitiet.

Eventuelt er det et utslag av noe litt annet: at spørsmålet er blitt stilt på en slik måte at man har fanget opp alle som har noe å utsette på livet i Oslo, men likevel ikke nok å utsette til at de faktisk flytter. Kanskje folk rett og slett er ganske så fornøyd med tilbudet av jobber, kulturtilbudet, kollektivtransporten og naturopplevelsene, men at de når de får et slikt spørsmål bare tenker at "joda, det hadde jo vært sjarmerende å bo på et lite sted og kunne ha stor hage..."

Spørsmålet som er stilt er: "Om du kunne velge fritt, uten økonomiske eller andre hensyn, hvor ville du helst bodd? I en storby, småby, tettbebygd strøk, på et småbruk eller i et øde område?" Det er jo meningsløst: hvordan kan man velge fritt uten å ta noen hensyn? Blir ikke det egentlig det samme som å slå en terning?

Hva folk egentlig vil - når alt kommer til alt - viser seg ved hva de faktisk ender med å gjøre. Og foreløpig har det ikke materalisert seg noen stor folkevandring ut fra Oslo...

(Takk til Per Elling for tips.)

(PS: Jada, jeg kaller Nationen ei Osloavis. Hovedkontoret ligger nemlig på Grønland i Oslo. Selv om de sikkert "egentlig" ønsker å flytte et annet sted... :-)

No comments:

Post a Comment