Thursday, July 15, 2010

Vatikanet fortsetter å beskytte sine overgripere

VG skriver om Vatikanets nye regler for overgrepssaker: "Men kritikere raser over at kirken ikke gir etter for det viktigste kravet fra pressgruppene, nemlig at prester som mistenkes for overgrep, skal anmeldes og overgis til sivile politimyndigheter." og videre: "Ifølge talsmannen vil kirkens interne etterforskninger fortsatt holdes bak lukkede dører for å beskytte verdigheten til alle involverte."

Kortversjon: den katolske kirke ønsker fortsatt å kunne dysse ned overgrepssaker.

Og jeg stusser på om det ikke er andre organisasjoner i samfunnet som også skulle ønske at de kunne holde seg utenfor loven når ekle saker dukket opp. Det er stort sett alltid "enklere" å flytte på en brysom ansatt enn å måtte ta belastningen med en anmeldelse. Et sykehus som har en narkoman lege kan kanskje ønske å unngå krigsoverskriftene i avisene og prøve på å tie ihjel saken. Hva svarer de da når saken etter hvert kommer ut? Jo, naturligvis: "vi valgte å la være å melde saken videre, av hensyn til verdigheten til alle involverte"...

Jeg blir lettere kvalm av den katolske kirke i denne saken, og føler med alle katolikker som gjerne skulle hatt en mer anstendig ledelse. Så synd at det ikke er demokrati der i gården...

(Oppdatering: Den katolske kirken har mye å stri med, må vite. Ved siden av at dens ansatte bedriver seksuelle overgrep mot barn, er det også noen som ordinerer kvinner som prester - og det er jo ikke greit for den katolske kirken å vite helt hva som er verst, som vi leser i VG. Og i tillegg har de jo oss homofile, som er en trussel mot menneskeheten...)

5 comments:

 1. samantha10:48 PM

  DKK og dens ledelse har for lengst mistet all anseelse. Det er på høy tid at statsledere verden over gir beskjed om at de har å følge samme lover som alle andre, eller nedlegge virksomheten.

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:59 AM

  Rent prinsipielt.. Hva er det som gjør at f.eks. norske eller botswanske lover skal gjelde mer enn indre lover i en gitt organisasjon? Tar vi som en selvfølge at det er slik?
  Statens makt kan ikke være total, eller hva?
  Norges lover er gitt av noen folk som drikker kaffe i en steinbygning bortpå Karl Johans gate.. Hva er så spesielt med det?

  Jeg kan jo også sette meg ned og lage en liten lov som jeg vil at andre skal følge..

  Og hvordan tror samantha at verdens statsledere skal klare å "legge ned" DKK, hvis de ønsker det? Det er ikke så lett, vil jeg tro..:)

  ReplyDelete
 3. Norske lover gjelder i Norge. Ingen som ønsker å oppholde seg i Norge kan bortdefinere seg fra de norske lovene. I Norge er vi i tillegg så heldige at vi har demokrati, slik at det er menneskene i Norge som ved frie valg utpeker de som skal lage lovene.

  Man kan godt mene at staten ikke burde ha denne retten, men det er nå engang slik samfunnet er innrettet. Og akkurat den ordningen ville bryte sammen hvis enhver organisasjon kunne velge selv hvilke lover de ønsker å innordne seg og hvilke de ønsker å se bort fra.

  Jeg er for øvrig enig i at statsledere ikke kan nedlegge DKK, men de kan naturligvis sørge for at nasjonale lover blir fulgt, og straffeforfølge alle som har gjort noe straffbart i forbindelse med overgrep. I den sammenhengen er det nok også aktuelt å straffeforfølge DKK, hvis den har medvirket til overgrep ved å plassere overgrepsmistenkte i direkte kontakt med barn.

  ReplyDelete
 4. # PC on Fri, 16th Jul 2010 11:02 am

  Only God Can Fire Pope Benedict After Scandals
  Irish Singer Sinead O’Connor and Journalist Christopher Hitchens Call for Investigation
  As outrage mounted over the latest Catholic Church sex scandal, writer Christopher Hitchens called for the arrest of Pope Benedict XVI, and singer Sinead O’Connor said the pope should face a criminal investigation
  I slutten av Mars uttalte Hitchens følgende:

  Hitchens argues that if Benedict, a former cardinal and one-time archbishop of Munich, Germany, were to hold his archbishops and cardinals accountable for the priests they reassigned, he would “move toward the impeachment of himself.”

  “He would be calling for his own head,” said Hitchens. “But, we’ll do it for him.”

  Hitchens said the pope should not be allowed to escape scrutiny in other parts of the world where sex crimes have been committed by priests under his watch and said there should be an “international warrant” for his arrest.

  “He’s supposed to be going to London and there is going to be a row about it,” said Hitchens.

  “If another head of state was being pursued by people with questions about rape of children, would they meet them at the airport, shake their hands and meet the queen?” he asked. “Would they let them fly away again?”

  Sjekk, The Hour: Interview with Christopher Hitchens (Part 1-2)

  http://www.youtube.com/watch?v=fHmQZwP-cBQ&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=W9rGhUFJhWY

  ReplyDelete
 5. Anonymous1:52 PM

  vatikanet er noe helvetes piss... paven ser ut som et helvetes rynketryne... hele dritten er vel bare for å dekke over pedofili? tviler ikke.. må jo være en grunn til at ikke damer kan jobbe der..

  ReplyDelete