Tuesday, December 23, 2008

Redd verden fra meg

Dagens Nyheter skriver at Joseph Ratzinger, i egenskap av pave Benedikt, har holdt en tale om homofili. Paven siteres slik: "Det är lika viktigt att "rädda mänskligheten" från homosexualitet som att rädda jordens regnskogar."

Naturligvis er det trist at han har dette synet på homofile - men det er man jo blitt vant til fra den kanten. Men det er fryktelig trist at en mann i en så innflytelsesrik posisjon har så forkvaklede prioriteringer. Og stakkars alle de katolikkene som desperat prøver å argumentere med at katolisismen ikke er sexfiksert...

(Bloggeren trollhare skriver om denne saken, og skriver innsiktsfullt: "På engelska blir det liksom så självklart. Innebörden lyser igenom. Det är inte mänskligheten som är hotad; Det är mansrollen." Paven er i forsvar for tradisjonelle kjønnsrollers hegemoni - en tapende kamp.)

(Oppdatering: nå skriver også VG om denne saken.)

7 comments:

 1. Anonymous11:01 AM

  Jag har blivit trackaserad av homosexuella sedan 1998 då jag skojade lite med dom.
  Jag är med i Röda Korset och varit med i Amnesty och Svenska Freds och har aldrig i hela mitt liv varit med om något liknande.

  ReplyDelete
 2. Det var da trist. Har du vurdert politianmeldelse?

  ReplyDelete
 3. Anonymous4:25 PM

  Jag har kontaktat polisen flera gånger och försöker bara få ett stopp på detta vansinne.
  Att det är några fanatiska homosexuella är helt klart för det började efter att jag på en fest fick en fråga vad jag skulle göra till helgen och jag svarade att jag skulle ut och knacka bögar. Då jag är världens snällaste människa kunde jag inte drömma om att folk skulle ta det på allvar Men en kille skrek mig rakt i ansiktet att han hatade mig och skulle döda mig kort därefter och jag har fått telefonhot några gånger.

  Om du får höra något inom dina kretsar så får du gärna försöka få ett stopp på detta vansinne.

  Regards M.Sc. Magnus Ivarsson

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:00 PM

  Synes ikke det er trist i det hele tatt. og så i tillegg kalle det forkvaklede prioriteringer.
  Vi skal liksom ha talefrihet, mene noe om alt og blir oppfordret til det. Helt enig, vi lever jo i et åpent demokrati. Men så når det kommer til Homodebatten, nei da skal vi ikke respekteres for et annet syn, da blir vi plutselig hånet og rakket ned på, folk tør jo snart ikke ha en mening om dette.
  Jeg vil ha meg frabedt en bestemt mening om homser. Men jeg skal selvfølgelig respektere alle legninger og forlanger å bli respektert for mine

  ReplyDelete
 5. Jeg bruker min ytringsfrihet til å kalle det forkvaklede prioriteringer å sette kamp mot homofili som like viktig som kamp for å bevare regnskogen. Enten må man da mene at homofili er en fare for selve menneskehetens eksistens (noe som er ganske misforstått) eller man må mene at menneskehetens eksistens er mindre viktig enn kjønnsmoralen...

  Ingen har et øyeblikk vurdert å si at paven ikke bør ha ytringsfrihet, så det blir en avsporing å snakke om det. Også nazister har ytringsfrihet i Norge, for eksempel, men de må også være forberedt på at ytringsfriheten blir brukt til å kritisere synspunktene deres - for å ta et ekstremt eksempel.

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:42 PM

  Paven er ikke imot homofile. Paven refererer bare til Bibelen som også er Den norske kirkes hoveddokument. Selv om noen liberale prester prøver å fortelle noe annet så er vel homofil praksis fordømt i Bibelen. Går ikke an å endre på den.

  ReplyDelete
 7. Ja, jeg er kjent med at det er en del kristne som tolker Bibelen på den måten. Men poenget mitt akkurat nå er at det er trist at paven ikke ser at det faktisk finnes større trusler enn akkurat oss...

  ReplyDelete