Friday, September 05, 2008

Dumt Munch-forslag fra FrP

Oslo FrP (ved Henning Holstad) har i følge Aften et forslag om å flytte Nasjonalmuseets Munchsamling til Munchmuseet.

Forslaget er for det første utrolig frekt - å be Staten om å plassere sine ypperste kunstskatter i Oslo kommunes museum. Det eneste som mangler er å be Bergen Kunstmuseum, Lillehammer Kunstmuseum og andre med Munchskatter om å gjøre det samme.

For det andre ville det jo rasere Nasjonalgalleriet. Et nasjonalgalleri uten Norges største kunstner, ville blitt en skygge av seg selv. Antall besøkende ville dessuten ha stupt - hvor mange turister er det ikke som har kommet til Nasjonalgalleriet for å se Munch, men har endt opp med å bli kjent med store deler av den norske kunsthistorien?

Som for å gjøre forslaget ekstra meningsløst, foreslår Holstad at Nasjonalgalleriets Munchskatter burde få sitt eget rom i Munchmuseet. Man ville altså ikke engang fått effekten av å kunne se Skrik-versjonene side om side, men ville bare ha flyttet Munchrommet fra Nasjonalgalleriet til et annet hus.

Det er enda godt at FrP ikke styrer over Nationalgalleriet.

1 comment:

  1. Hva, et teit forslag fra Frp?? Nå står ikke verden til påske. ;-)

    Takk for at du skrev om dette, jeg hadde ikke fått det med meg. Er helt enig, et helt urimelig forslag som dessuten ikke ville tjent noe som helst formål.

    ReplyDelete