Saturday, September 06, 2008

Nationen råkjørte

Nationen hadde i går et spennende oppslag om at samferdselsminister Navarsetes bil har råkjørt på vei til Lærdal for å åpne en veistrekning og snakke om trafikksikkerhet.

Nationen skriver "Gjennom Borgundtunnelen som har 80-sone, lå samferdselsministerens bil i ca 110 km/t. Det samme ble gjentatt flere ganger i 80-soner. Gjennom Seltatunnelen som også har 80-grense, lå ministerens bil i over 100 km/t. På veien fra Borgund stavkirke og ned mot Lærdalsøyri, som er Lærdal sentrum, lå ministerens bil flere ganger i 80 km/t i 60-soner. Det var få strekk bilen lå nede på fartsgrensen." Samtidig skriver de at "Nationens to medarbeidere som fulgte Navarsetes besøk på Vestlandet, kjørte etter i en leiebil som er 2007-modell."

Enkel matematikk skulle tilsi at det er vanskelig å følge etter en bil som hele tiden ligger over fartsgrensene, uten også selv å bryte fartsgrensene. All ros til Nationen for å peke på at ministeren med ansvar for trafikksikkerhet selv bidrar til å sette andre mennesker i fare, men det er nå litt pinlig at Nationen selv måtte sette andre mennesker i fare for å få det til.

(Saken omtales også i VG.)

2 comments:

  1. Kunne ikke journalistene bare konstantert at overskridelse skjedde og deretter holdt seg innenfor fartsgrensene med sin egen kjøring.

    ReplyDelete
  2. Jo, det hadde vært en fordel.

    Det er tydeligvis ikke det de har gjort her, for de konstaterte mer enn en strekning hvor bilen kjørte for fort, og også at den sjelden var nede i fartsgrensen. Det ville altså ikke vært noen mulighet til å innhente statsrådsbilen igjen hvis journalistbilen hadde fulgt fartsgrensene.

    ReplyDelete