Sunday, September 14, 2008

Giske kjemper mot vindmøllene

Dagbladet melder at regjeringen vil forby norske banker å overføre penger til utenlandske spillselskaper. Dette i et forsøk på å hindre nordmenn i å spille på nettet i utlandet - naturligvis i et forsøk på å opprettholde Norsk Tippings markedsandel. Han påstår riktignok at hensynet til spilleavhengige ligger bak.

Det står ikke noe om hvordan Giske har tenkt å hindre folk i å bruke andre betalingsløsninger - for eksempel PayPal - for å spille på nett. Leif Osland i Finansnæringens Hovedorganisasjon sier til VG at han tror folk kommer til å fortsette å spille uavhengig av forbudet, ved "å opprette utenlandske kontoer og bruke utenlandske betalingsformidlingsmåter".

Altså ren symbolpolitikk fra Giske. Alle som seriøst ønsker å spille vil enkelt finne måter å overføre penger på, og de eneste som taper på forbudet blir norske banker.

Skal man virkelig bekjempe spilleavhengighet, må man i det minste la være å sette ut tusener av nye spilleautomater, og man må slutte med daglig gratisreklame for pengespill på statskanalene. Riktignok vil nok Norsk Tippings omsetning gå ned, men det er tross alt godt med penger på statsbudsjettene til å kompensere idrett, kultur og forskning for bortfallet.

(Oppdatering: I VG fnyser spillselskapene av Giskes forslag, og sier at det vil gå kort tid før omsetningen er tilbake der den var. Som jeg sier: symbolpolitikk fra Giske.)

3 comments:

  1. Anonymous10:20 AM

    PayPal kan dessverre ikke benyttes på casinonettsteder (og annen voksenunderholdning).

    Men for den kreative finnes mange andre muligheten. Med "kreative" menes i denne sammenhengen "spilleavhengige".

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:29 AM

    Riktig at dette er å kjempe mot vindmøllenr ja. Skjønner jo intensjonene til Giske, men han terger på seg alle som har dette som hobby og spiller fornuftig. Han burde heller komme på offensiven her, la Norsk tipping drive poker slik at en har et lovlig alternativ til de som liker dette. Dette må gjøres nå når Norsk tipping fortsatt har et stort kundegrunnlag. Nesten alle har jo spillekort og da er de lett å få på "kroken". Slik kan overskuddet gå til gode tiltak fortsatt pluss at en kan ha en viss form for kontroll. Etterpå kan en prøve å hindre utenlanske spillsteder gjennom ulike tiltak. Et alternativ må først være på plass.

    ReplyDelete
  3. Jeg var ikke oppmerksom på at Paypal ikke kunne benyttes. Takk for info.

    Centrebet godtar derimot Moneybookers, NETeller, Click2Pay, Paysafecard, Przelewy24 og Ukash. Unibet godtar NETeller og Moneybookers.

    Dersom Giskes forslag skal virke, må banker også få forbud mot å overføre penger til selskaper som overfører penger til selskaper som...

    Teorien om at "kreative" er det samme som "spilleavhengige" tror jeg ikke noe på. Det vil nok fortsatt være minst like lettvint å være spiller på utenlandske nettsteder som å være nettspiller hos Norsk Tipping. Og uheldigvis er jo Norsk Tipping langt fra konkurransedyktige.

    ReplyDelete