Saturday, September 20, 2008

KrF-topp støtter felles ekteskapslov

Dagbladet melder at Ola T. Lånke (KrF) nå støtter felles ekteskapslov.

Riktignok vil han kalle det noe annet enn ekteskap ("forpliktende samliv"), men det er ordkløveri som han ikke vil nå fram med. Han vil dessuten at disse ekteskapene skal inngås på et offentlig kontor, med frihet for kirker og trossamfunn (og livssynssamfunn, vil jeg anta) til å ha seremonier i etterkant.

Dette likner faktisk veldig på Venstres politikk i spørsmålet! Trine Skei Grande argumenterte i Stortinget sterkt for at jus og religion bør skilles fra hverandre i denne saken - uten å nå fram. KrF var ikke særlig lydhøre, fordi de var så opptatt av å forklare at en felles ekteskapslov ville rive grunnen under det norske samfunnet.

Personlig synes jeg en slik modell - som de har for eksempel i Spania - høres helt fin ut. Men naturligvis forregner Lånke seg hvis han tror at det vil fjerne presset på kirken om å ha seremonier for homofile - de kristne homofile vil fortsatt ønske å få gudens velsignelse, og de vil fortsatt ha et flertall av kirkemedlemmene bak seg. Kampen innad i kirken er kommet for å bli.

En fordel med Venstres forslag er imidlertid at vi ville ha sluppet den situasjonen som vi nå kommer til å få: at prester vier homofile med små endringer i den allerede eksisterende liturgien, at andre mener at ekteskapene da ikke er gyldige, og at norsk rettssystem skal måtte gjøre vurderinger av hva som er en grei liturgi. Det blir et salig rot - som Venstre ihvertfall ikke har ansvaret for...

3 comments:

  1. Anonymous10:10 AM

    Underlig, men kirken som hevder å være sannhetens autoritet. Vokteren over rett og galt, velger somregel å gi etter for presset og tilpasser seg heller samfunnet enn å oppdra det.

    Slik har det vært hele veien. Kirken har ikke engang sine egne helligdager. Man tilpasset dem til Romernes system i stedenfor å gå i "kamp".Dette skyldes nok at kirken ikke har den sannhet som faktisk gir autoritet.

    Paulus sa; Og gir trompeten utydelig signal, hvem gjør seg da klar til kamp?

    Saltet har ingen kraft, og derfor ser vi 1 milliard kristne i over 3000 kirkesamfunn som alle ser ut til å slåss mot hverandre fremfor å gjøre det Jesus ba om.

    Alle har de sannheten...

    Men nå viser det seg at kanskje denne kirke ikke skulle vært her i utgangspunktet. Det finnes noe som heter menneskets indre tempel. Jesus sa at de skriftlærde og lovkyndige har tatt kunnskapens nøkkel, og ikke bare gikk dem selv inn, men de hindret dem som ville.

    Kabbalistene og okkultistene kjenner til dette.

    Hele poenget med Jesus var at han avskaffet det jordiske presteskap og opprettet det "himmelske".

    Vet dere ikke at kroppen deres er et tempel for Den hellige ånd som bor i dere, og som er fra Gud? 1.korint 6:19

    Vet dere ikke at dere er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere? Dersom noen ødelegger Guds tempel, skal Gud ødelegge ham. For Guds tempel er hellig, og dette tempelet er dere. 1.korint 3:16

    Det står skrevet hos profetene: Alle skal være opplært av Gud. Joh 6,45

    La heller ikke noen kalle dere 'lærere', for én er deres lærer: Kristus. Matt 23,10

    Men Talsmannen, Den hellige ånd, som Far skal sende i mitt navn, skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere. Joh 14:26

    ReplyDelete
  2. Jeg er naturligvis enig med dan i at ingen av kirkesamfunnene sitter med Sannheten.

    Det litt pussige er jo at en del av de som mener at kirkesamfunnene ikke sitter med Sannheten, selv mener å sitte med den.

    Uansett: alt dette er jo en del av grunnen til at staten bør ta seg av de juridiske ordninger, og så kan hvert enkelt tros- og livssynssamfunn holde seg med de seremonier og sånt som de ønsker.

    ReplyDelete
  3. Anonymous4:38 PM

    Det har du forsåvidt rett i.

    Men det finnes en kjerne av sannhet som er lik for oss alle. Vi kan alle bli ett med det gudommelige altet. Dette kalles opplysthet, og hadde dem som kaller seg kristne og født på ny faktisk opplevd dette så ville de være ett i tanke og handling. Dvs ha et felles mål.

    Egentlig har vi alle det, men i denne sammenheng snakket jeg først og fremst om kristendommen med deres begreper.

    Jesus representerer sannheten og da den hele og fullkomne sannhet. Det blir forvirrende for andre når man setter navn på sannheten.

    Selv vitenskapen begynner å bli på gli

    Forskeren og vitenskapsmannen Ervin Lazslo

    Et nytt verdensbilde er på vei blant vitenskapsfolk og forskere. Livet utfolder seg som en sammenhengende vev av relasjoner, med myriader av enkeltelementer i stadig utvikling. Det er en sammenheng hvor universet ligner en levende organisme Biosfæren utvikler seg innen universet, og tanke og bevissthet utvikler seg innen biosfæren. Liv og bevissthet er integrerte elementer i en større vev, som igjen er integrert i universet. Mennesker er ikke isolerte individer, men innskrevet i en større kosmisk virkelighet.

    Laszlo fremhever hovednøkkelen i dette verdensbilde - at universets helhet blir formidlet av et sammenhengende og interaktivt felt (kalt psi-feltet). Det er snakk om en bevisst villet og ønsket utviklingsprosess, og absolutt ikke noe tilfeldig. At store deler av forskerne nå nærmest er blitt «nyreligiøse» pga. forbausende forskingsresultater, kan man jo godt forstå. Man nærmer seg jo selve gudsbegrepet, Allmakten, slik den er fremstilt i for eksempel kristendommen og deler av hinduismen.

    At intet er tilfeldig, men synes å være så nøye uttenkt og planlagt at alt har foregått «på millimeteren»

    http://www.flux.no/innhold/tids_33_2.htm

    Vi får se:)

    ReplyDelete