Thursday, January 07, 2010

Trancher

Trancher er en liten restaurant på Grünerløkka som har kun én hovedrett: entrecote. Man kan velge størrelsen (jeg tror det var 160 eller 220 g) og man kan velge mellom en rekke typer sauser (for eksempel rødvinssaus, grønnpeppersaus, bernaisesaus) og tilbehør (for eksempel pommes frites, sopp og løk, rotfrukter). Kjøttet er stekt på svak varme i timevis, og deles opp i passende biter rett før de havner på tallerkenen. Dermed går det også kjapt å få maten.

Det smaker himmelsk. Det er sjelden jeg har fått så godt og mørt kjøtt. Tilbehøret var det heller ikke noe å si på. Og sjokolademoussen til dessert var også veldig god. Den eneste bekymringen er at det nok aldri vil bli en restaurant vi dropper innom på vei hjem fra jobb. For det første er det ofte fullbooket, for det andre er prisene litt over hverdagsnivå. Selve entrecoten koster noe under tohundrelappen, men så kommer hver lille skål med tilbehør i tillegg til 30 kroner stykket. Når man da fyller på med drikke, kanskje en liten forrett og en dessert, blir det noen hundrelapper.

Men en gang i blant kan man unne seg litt ekstra, og da er Trancher et godt valg. I hvert fall hvis det ikke er planer om intime samtaler – på Trancher sitter man trangt, så man får holde seg til nøytrale temaer som været og maten…

No comments:

Post a Comment