Friday, December 04, 2009

NEI til ulv i togskinnene

VG skriver om at vi har fått ulv på Grorud.

Jeg er helt enig med Kurt Oddekalv, som til VG sier at "Et streifdyr som forviller seg inn i hovedstaden er en kuriositet, som øker verdien av hovedstaden mange hakk. Jeg mener dette er en verdensnyhet, fordi det viser hvor nært folk i Oslo er det opprinnelige. Dette står som et symbol på urørt villmark og skal være en stor ære for Oslo".

Jeg er litt bekymret for om ulven vil trives i et så tett befolket strøk, men det får ekspertisen uttale seg om. Så fryktelig bekymret med hva som skal skje med Rødhette eller de tre små griser er jeg derimot ikke. Ulven er hjertelig velkommen.

Men få ihvertfall ulven unna togskinnene. For selv om lokaltogene går sjelden, så er de dødelige for stakkars ulver når de først kommer...

Og helt apropos:

16 comments:

 1. Anonymous1:09 PM

  Spennende å se om det etablkerer seg noen individer i oslomarka. Det vil i så fall bar være en fordel og kommer for mitt vedkomende til å føre tilat jeg har lyst til å bruke marka enda mer

  ReplyDelete
 2. Anonymous2:01 PM

  Tror ikke akkurat at ulven vet hva togskinner er, men du kan få et fint prosjekt av meg, og det er å finne ut om den vet hva det er, og hvis den ikke gjør det, kan du jo fortelle den det.

  ReplyDelete
 3. Til første Anonymous: Ja, tror ikke det er noe stort problem om det blir noen ulv der.

  Til andre Anonymous: jeg tror din idé om å samtale med ulven om dette er lite gjennomførbar. Jeg ser snarere for meg at man vurderer tiltak fra menneskenes side for å unngå ulv i togskinnene. Jeg tror jo også at ulven vil trives bedre i skogsområdene en kilometer lenger nord enn i bebyggelsen ved Grorud stasjon.

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:15 PM

  Ulv i skinnegangen på Grorud. Da er nok ikke Fantomet langt unna.

  ReplyDelete
 5. Anonymous2:19 PM

  Jeg synes nå i alle fall at priviligerte barn i det som tross alt er vår hovedstad burde skånes for slike ustabile beist. Hva med å lage et tettere elgegjerde rundt de mer befolkede deler av Oslo?

  ReplyDelete
 6. Men husk at de barna som liker å kalle seg selv privilegerte ikke bor på Grorud - de bor i Holmenkollåsen... :-)

  Men jeg synes altså ikke at Oslo skal gjerde seg inne - ulv er kult.

  ReplyDelete
 7. Anonymous2:41 PM

  En verdensnyhet er det sikkert ikke. Men velkommen til ulven, og pass deg ulv, så den store stygge sauen ikke kommer og tar deg!

  ReplyDelete
 8. Anonymous6:24 PM

  En streifulv i Oslo er ikke sammenlignbart med de som sliter med hele ulveflokker i distriktene. Synd at mydighetene (og hovedgrunneier i Nordmarka) aldri kommer til å tillate en permanent ulvflokk i Nordmarka. Da hadde nok tonen blitt en annen blant byfolk etter at noen by-puddler hadde blitt revet ihjel foran barna...

  ReplyDelete
 9. Anonymous6:38 PM

  Anonymous2:41: Folk må da faens meg passe på bikkja si.
  Kunne ikke bry meg om hele marka var full av ulv. Det er bare å ta med en stokk, slik de gjør i Romania hvor de har masse ulv.
  Det er helle ikke sikkert dette er en ulv.
  Anonymous2:15: Ulv spiser ikke små barn. Det skjer bare i eventyrfortellinger.
  Ulv er en narurlig del av naturen og hører til der. Så får vi tåle at de av og til kommer bort til boområder enten her eller på landet.

  ReplyDelete
 10. Det hadde vært artig hvis litt flere kalte seg noe annet enn "Anonymous", men dog:

  Jeg er enig med Anonymous6:38. Og til Anonymous6:24: jeg er ikke sikker på om folk som vaser rundt i marka uten å klare å ta vare på puddelen sin ville ha fått all verdens sympati.

  Ulv er en del av naturen, og hvis vi velger å bo i nærheten av naturen (slik som jeg gjør her på Grorud), må vi godta (og sette pris på) det.

  ReplyDelete
 11. Anonymous7:44 PM

  Noen verdensnyhet er det vel ikke akkurat. I det nordlige Cannada og Alaska er det ganske vanlig med ulv, og allermest svartbjørn, som kommer inn til byer og tettsteder.Lengere nord i Canada, hos inuitterne er det vanliget med isbjørn. Rovdyrene kommer gjerne når vinteren setter inn og det er mangel på føde i naturen. De søker derfor føden i folks søppeldunke. Når det blir til at folk ikke kan forlate hjemmene sine ringer dem til viltnemda som så kommer og jager/flytter dyrene tilbake til skogen/utmarka.
  Har bodd i det norlige Canada med ulv og bjørn rundt huset, og hverken jeg eller folk flest var mere redd enn folk her er redd for rev.

  ReplyDelete
 12. Allan7:48 PM

  Anonymous 7:44 SORRY, NAVN

  ReplyDelete
 13. Ja, Allan - vi nordmenn har et litt spesielt forhold til ordet "verdensnyhet". Hvis et litt obskurt amerikansk nettsted skriver om en norsk sak, tar vi det som et bevis på at hele verden tenker på oss.

  Og i den forstand kan dette godt bli en verdensnyhet - det kan godt tenkes at ett eller flere obskure amerikanske medier finner det interessant at det går ulv rundt på en jernbanestasjon i den byen Obama skal få fredsprisen i. (Obamakoblingen er i så fall det som skal til for å gjøre ulven til en verdensnyhet... :-)

  ReplyDelete
 14. Anonymous12:05 AM

  Mens så var det visst ingen ulv - ifølge NRK er det trolig en hund av blandingsrase som hadde rømt fra eieren. Se:
  http://www.nrk.no/nyheter/1.6896706

  ReplyDelete
 15. Anonymous3:47 AM

  Og bønda mener at dette vil få byfolket til å skjønne hvordan de har det i Rendalen? Seriøst bønder... Jeg er selv fra Hedmarken, men bosatt i vår bitte lille hovedstad. Ulven har like stor rett til å være her som det vi har. Det finnes faktisk ikke noe godt argument foruten økonomiske for at ulven ikke skal få ferdes fritt i Norge. Og hvis det er eneste argument - ja, da har dere tapt allerede. Naturen vil seire - dere vil tape.

  ReplyDelete
 16. Anonymous10:48 AM

  Ulv? Like mye Ulv som de har på Langadrag ;) Tamme og fine ;)

  http://images.google.no/images?q=saarlos%20wolfdog&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=no&tab=wi

  ReplyDelete