Monday, December 14, 2009

SV-garantier lite verdt

Kristin Halvorsens legendariske løftebrudd fra forrige stortingsvalgkamp til tross: En del velgere ble nok overbevist da Bård Vegar Solhjell i denne valgkampen sa at "Jeg har tenkt å være personlig garantist for at det blir gjennomført hvis det blir en ny rødgrønn regjering." Ikke minst fordi dette var i en sak alle de tre "rødgrønne" partiene sto samlet om, nemlig elleve måneders studiestøtte. Alle hadde plassert det i sine partiprogrammer og ønsket altså å prioritere det.

Så kom man til tida etter valget, og Bård Vegar Solhjell satt i Soria Moria-forhandlinger. Der klarte man ikke å få til noe nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen - Ap var for sterke. Man fikk ikke noen sterk miljøpolitikk. Men kanskje man kunne få til det alle partiene var enige om?

Neida. I Venstres alternative forslag til statsbudsjett er det lagt inn penger til dette, til tross for at Venstre har lagt opp til et totalt forbruk på 1 mrd mindre enn de "rødgrønne". Men Stoltenberg fikk altså ikke plass til dette - verken i Soria Moria eller i budsjettet. Og siden det ikke ligger inne i Soria Moria er det lite som tyder på at det vil bli vedtatt i fireårsperioden.

Konklusjon: SVs "personlige garantier" er fortsatt lite verdt.

(Se VGs sak om dette i dag.)

4 comments:

 1. Anonymous9:53 AM

  Hvorfor stemme når man får det motsatte av det man stemmer på. Nei, da stemmer jeg heller blankt...

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:33 AM

  Solhjell må selvsagt trekke seg fra politikken. Slike lovnader må få konsekvenser, ellers blir alt meningsløst. Det må være lov å være tøff i kjeften men da må man selvsagt ta konsekvensene...

  ReplyDelete
 3. Anonymous2:10 PM

  Derfor stemmer jeg rødt, ved å stemme blankt oppnår man ihvertfall ingenting.

  ReplyDelete
 4. Anonymous4:25 PM

  SV og resten av rejeringens løfter er ikke
  verdt papiret det står på.Innfrir knapt
  10 % av sine valgløfter.  JILL

  ReplyDelete