Tuesday, December 01, 2009

Forsvaret lokker med nakne gutter

VG skriver om Forsvarets reklamestunt "Futurebook", og hvordan Pia Mari Aune (17) forsøkes lokkes inn i forsvaret med bilder av nakne mannerumper.

"Etisk og markedsføringsmessig er helt på kanten", sier førsteamanuensis Adrian Peretz ved Markedshøyskolen i Oslo til VG. "Dette minner om de gamle amerikanske armyfilmene, hvor man viste bilder av soldatene på spennende, eksotiske steder i verden, for å lokke menn til å verve seg. Det var et falskt bilde."Jaja, det er artig at Forsvaret prøver noe nytt for å motivere ungdommen til å bli med i krigen. Men om de nakne guttene generelt er veien å gå er jeg litt mer usikker på, selv om det sikkert treffer en del folk hjemme.

5 comments:

 1. Anonymous9:10 AM

  Forsvaret i dette landet har utviklet seg til en gruppe av pyser og hvor det er "too many chiefs and not enough Indians". Jeg har aldri opplevd en yrkesgruppe hvor en slik arrogans og selvgodhet blir lagt for dagen som i forsvaret. Offiserene tror alle de har rett og krav på alt fra tidlig pensjon til hjemreiser i histen og pisten hvis de tjenestegjør i utlandet. De er rett og slett bortskjemt og uforskammet.

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:51 AM

  Nå vet jo alle hvor Moland og French fikk ideen om nakenhet fra. Det er vanlig greie i Forsvaret, men når Kongo-gutta gjorde det samme på sin video så var det for ille.

  Hvorfor ikke hyle litt mer nå da VG? Dette er barn det dreier seg som ikke engang har lov til å kjøpe sprit. Gutta i Kongo var leiesoldater som opererte som private styrker for å skyte ned somaliske pirater...

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:03 PM

  Nå er det jo artig at VG får det til å fremstå som om de har nakne mannfolk plassert ut på sidene for å "lokke" jenter til å søke. Forsvaret har her vært veldig ærlige. Det er fullt mulig man må kle seg naken i forsvaret. Og i disse dager er det også fullt mulig at noen tar bilder av det og plasserer det ut på nettsteder, slik forsvaret selv har gjort.

  ReplyDelete
 4. Forsvaret viser nakenbilder til mindreårige... Trodde vi hadde lover mot slikt i Norge?

  ReplyDelete
 5. Anonymous4:46 PM

  Hvordan ville likestillingsombudet sett på det hvis det ble vist bilder av nakne kvinnelige hjelpe- og sykepleiere for å forsøke å lokke flere menn inn i disse yrkene. For ikke å snakke om hvordan den berømmelige kvinnegruppa OTTAR ville ha reagert.

  ReplyDelete