Monday, June 28, 2010

Paven sjokkerer fortsatt

VG skriver om et nytt utspill fra paven i overgrepssakene som den katolske kirke er mistenkt i. Han viser fortsatt en helt ubegripelig dårlig evne til krisehåndtering.

"Jeg vil få uttrykke solidaritet i denne triste tid, der det benyttes overraskende og beklagelige metoder, der det gjennomføres ransakelser, blant annet i Malines-katedralen og i lokalene der det belgiske bispemøtet var samlet", sa paven ifølge VG.

VG skriver videre at en medarbeider av paven, kardinal Tarcisio Bertone, "betegnet den belgiske politioperasjonen som utrolig og sammenlignet med kommunistregimers forfølgelse av kirkens menn."

Et kontrollspørsmål først: var mistanke om seksuelle overgrep mot barn bakgrunnen for kommunistregimenes forfølgelse også? I motsatt fall er sammenlikningen svært dårlig.

Når en organisasjon beskyldes for seksuelle overgrep mot barn, burde kommunikasjonsstrategien være ganske kortfattet og klar:
- å uttrykke medfølelse med det som måtte være av ofre
- å si seg villig til å bistå politiet fullt ut i deres etterforskning
- å ligge lavt

Det kan naturligvis hende at VGs dekning gir et svært fortegnet bilde av den katolske kirkes uttalelser om saken - i så tilfelle forventes dementi i VG relativt snart.

No comments:

Post a Comment