Friday, November 16, 2007

Timian + Bjørn Johan = sant

Kjendispressen har den siste uka påstått at Timian har fått seg "hemmelig kjæreste". Under programmet i kveld viste TV2 bilder av Timian Ripnes Naastad og Bjørn Johan Muri som har "funnet tonen". Hvorfor gjør dette meg glad?
Vel, gå ti år tilbake i tid. Kunne et populært tv-program spøke med at to unggutter var homser - og forelska i hverandre - uten at det ble masse oppstuss? Hva ville skjedd - ville de gått ut i VG dagen etter og "slått tilbake mot homoryktene"? Ville folk blitt moralsk forargede på deres vegne?

Neida, det er ikke dette TV2-innslaget som gjør at dagen i dag går inn i den norske homohistorien. Vedtaket på kirkemøtet, som sikrer motstanderne av homofile prester en plass på historiens gravhaug (etter hvert), er mye viktigere. Men TV2-innslaget er et symptom på at ting tross alt går framover, også på det helt banale, hverdagslige, "spøke-med-hvem-som-er-forelsket-i-hvem"-nivået. Da jeg gikk på skolen, var vi irriterte om vi ble ertet over å være forelsket i noen av motsatt kjønn, men ville tatt det alvorlig om det handlet om en av samme kjønn. Hvis reaksjonene er i ferd med å utjevnes her, har vi kommet langt.

Bjørn Johan intervjuer Timian

4 comments:

 1. Anonymous2:55 AM

  Herregud.
  Kan ikke to hetrofile gutter være venner? Tar de på hverandre??? ja da er de nok homofile.
  Timian + Bjørn johan = Venner

  ReplyDelete
 2. Hei, "anonymous"!

  Hvis du finleser kommentaren min, handler den ikke om hva Timian og Bjørn Johan måtte føle for hverandre, men om hvordan folk i dag reagerer på en spøk om at de er homofile - i forhold til hvordan de ville ha reagert for noen år siden.

  Du skriver "Tar de på hverandre??? ja da er de nok homofile." Det er jo nettopp det som er så fabelaktig, at det ikke lenger er slik. For noen år siden, ville ikke to gutter tørre å ta på hverandre, i frykt for å bli tatt for å være homofile - og ihvertfall ikke hvis noen allerede hadde kommentert det.

  Men om de i virkeligheten er heterofile, homofile eller bifile, og om de i virkeligheten er kjærester, venner, uvenner eller bare konkurrenter - det er deres egen sak.

  ReplyDelete
 3. Anonymous7:42 PM

  LoL....for noe BULLSHIT!!!!!!!
  hørt om FRIENDS eller?

  ReplyDelete
 4. Oj, imponerende at du kommenterer et over to år gammelt innlegg, "Anonymous".

  Men se for øvrig gjerne kommentaren min rett før din...

  ReplyDelete