Friday, June 06, 2008

Ikke spilt det selv, men er mot

En klassisk KrF-uttalelse er å lese i Dagbladet i dag: Oddvar Skaiaa kritiserer spillet "Age of Conan" for å være "bare vold og slakting". Og som vanlig i slike KrF-saker er det et avslørende avsnitt:
Han har ikke spilt spillet selv, men har fulgt nøye med på mediedekningen og har også sett klipp på tv.

På hvilke andre politikkområder kan man holde på sånn? Er det ofte å høre i politikken at "Jeg har ikke lest sakspapirene, men jeg har skummet overskriftene"? Eller "Jeg har ikke satt meg inn i konflikten mellom jødene og palestinerne, men jeg hørte noen snakke om den på bussen"?

Takk Gud - eller Odin eller hvem som helst - for at det ikke er KrF-ere som er toneangivende i kultur- og mediespørsmål i Norge.

5 comments:

 1. Anonymous8:22 AM

  Det er jo ikke dumt å mene at folk ikke bør ta liv av hverandre uten å ha testet det selv...?

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:49 AM

  Klart at du kan mene at det er fel å drepe, men den fyren har ikke spillt det spillet, og det er ikke kun dreping og vold i det, selv om det er en del i spillet.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:57 AM

  Et spill basert på det gamle testamentet hadde vært noe. Masse blod og gørr og gla' vold og helter og skurker. Også en dose moral. Burde da falle i smak for KrF?
  Og liker de ikke spillet, så har de i alle fall solid bakgrunn for egne meninger.

  ReplyDelete
 4. Jeg er helt enig med dere alle. :-)

  Jeg er naturligvis enig i at det er lov å mene at folk ikke bør ta livet av hverandre. På den annen side er det dristig å uttale seg skråsikkert om filmer man ikke har sett eller spill man ikke har spilt. Vi vet jo alle at selv den mildeste krimserie kan se brutal ut hvis man ser bare noen minutter.

  Jeg tar for øvrig ikke stilling til om "Age of Conan" er for brutalt - jeg har nemlig ikke spilt det...

  ReplyDelete
 5. Anonymous2:36 PM

  Heh, ja, god ide å lage et spill basert på gamle testamentet, tror det ville vært det mest sjokkerende voldelige spillet noensinne. Gud selv stiger jo ned fra tid til annen for litt hyggevold, babyslakt, folkemord og annet kos.
  Leste gamle testamentet grundig etter at jeg ble lei av å høre fra kristne om disse verdiene i boken, og at grunnlaget lå i GT. Tør påstå at alle som sier det har ikke lest GT. Det handler om vold, nabohat, regler for hva damer skal gjøre og ikek gjøre, mere vold, mere nabohat, og flere andre bisarre regler.

  ReplyDelete