Monday, November 30, 2009

Google Wave?

Jeg har hatt Google Wave et par uker, men har slitt litt med å finne noe fornuftig å bruke det til foreløpig (til tross for at jeg er ivrig bruker av Google Docs som samskrivingsverktøy, samt Gmail og GoogleTalk for kommunikasjon, og så videre).

Da er det litt beroligende å se innlegget på NRKbeta med tittelen Et Wave om hjelp. Marius Arnesen spør rett og slett hva Google Wave brukes til. I de 28 svarene som så langt har kommet er det en del eksempler på bruk, især til planleggingsdokumenter, brainstorming og korte rapporter eller liknende, og det ser ut til at de fleste mener at det må være mer enn to og opptil et lite tosifret antall deltakere for at det skal fungere fint.

Opplagte begrensninger er at produktet enda ikke er lansert og at antall brukere er relativt lavt foreløpig. Integrasjon med Gmail og Google Docs har heller ikke skjedd. Så jeg venter med spenning på at produktet utvikles videre. Og må inntil videre si at det ser ut til å ha et brukbart potensiale som foreløpig er umulig å utnytte.

2 comments:

 1. Jeg er veldig enig - Google Wave slik det er nå fremstår som en relativt lite nyttig tjeneste - jeg kan se at det kan være et hjelpemiddel i en brainstormingsession o.l., men det forutsetter jo da at alle som er med har tilgang til Wave (nå har jo tilgangen blitt noe enklere, men likevel).

  Det meste som kan gjøres i Wave pr. i dag kan gjøres med en enkel MSN-gruppesamtale, og tilgang på en nettleser med Google Docs.

  Så foreløpig, så er jeg ikke veldig imponert.

  Pluss at på en eldre maskin med noe begrenset hardware, så går Google Wave grisetregt.

  ReplyDelete
 2. Jeg har skrevet et nytt innlegg om Wave:
  http://bjornnorsk.blogspot.com/2010/01/google-wave-revisited.html

  ReplyDelete