Saturday, April 17, 2010

Gratulerer, Trine!

Med valget av Trine Skei Grande som leder etter Lars Sponheim har Venstre fått en knakende dyktig frontfigur. Trine er kunnskapsrik, en lagspiller, humoristisk og med en enorm arbeidskapasitet.

For meg, som ble aktiv i Venstre for kun få år siden (etter å ha vært medlem i kanskje 10 år) var det en overraskelse å se alt Venstres politikere stiller opp på i partiet. I Grorud Venstre har vi til tider hatt medlemsmøter med oppmøte fra et ettsifret antall menige medlemmer, men likevel stiller politikere som Trine opp uten sure miner. Dette kan virke som en rar prioritering på kort sikt, men jeg er sikker på at det er med på å bygge opp partiet på lokalplanet.

Trine er for tida, på samme måte som da hun kom inn på Stortinget første gang i 2001, parlamentarisk leder for en partigruppe med to representanter. Det er en kjempejobb å klare å følge opp alle partiets saker godt med ei så lita gruppe, men om noen skulle klare det må det være Trine.

Gratulerer, Trine! Og: Gratulerer, Venstre!

(Les også Dagsavisens kommentar: Trinefaktoren.)

3 comments:

 1. Anonymous11:10 PM

  This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:44 AM

  Tenk og velge en like dårlig og usympatisk leder
  av Venstre som Sponheim.Helge Sørum Larsen som
  blir den nye nestlederen er nok bare den indre
  krets av partiet som har hørt om.Grande kommer til og forlange og å styre partiet alene.
  Nestlederen får veto om og ikke utale seg
  til pressen.Dem som skulle vært valgt til
  ledere og muligens kunne løftet partiet er
  Olav ThommesseN som var ment til og overta
  etter Sponheim men ble behandlet av ham som
  ingen kan akseptere.Abid Raja og evnt Odd
  Einar Dørum burde vært utnevnt som ledere.
  ENNA

  ReplyDelete
 3. Hei, ENNA. Det er vanskelig å forstå at Sponheim har vært en dårlig leder for Venstre. I Venstres historie blir nok han stående som den som fremst av alle reddet Venstre da de var i ferd med å ramle ut av norsk politikk. Han har nok både sympatiske og usympatiske trekk - og han forsto tidlig at man som leder for et lite parti ikke får oppmerksomhet ved å gå stille i dørene.

  Trine er alt annet enn usympatisk, og jeg har stor tro på at hun vil bli en god leder for Venstre.

  Helge Sørum Larsen har jeg ikke hørt om jeg heller, men jeg antar at du mener Helge Solem Larsen. Han er mer kjent i lokalpolitikken enn i rikspolitikken foreløpig. Det samme kan man forsåvidt si om Ola Elvestuen. Et parti med to stortingsrepresentanter må nesten plukke nestledere også fra andre deler av partiet enn fra rikskjendisene.

  Olav Thommessen "var ment til å overta etter Sponheim", sier du. Det er vel å ta i. Mange så vel på ham som en mulig lederkandidat med tida, men i de fleste partier er det slik at man gjerne må ha vært medlem en stund før man blir leder.

  Og Odd Einar Dørum er enig i at Trine er den beste lederen Venstre kan få nå.

  ReplyDelete