Thursday, March 26, 2009

Pinlig fra Huitfeldt

VG skriver at fordelingsutvalget for støtte til barne- og ungdomsorganisasjoner "refser Huitfeldt for homo-vedtak".

Dette er en pinlig sak for Huitfeldt og statssekretær Kjell Erik Øie. Man har altså en støtteordning for barne- og ungdomsorganisasjoner (som ikke må forveksles med støtteordninger for religiøse organisasjoner), hvor regelverket sier at man ikke gir støtte til diskriminerende organisasjoner. Dette er ganske opplagt - siden formålet er å ha barne- og ungdomsorganisasjoner styrt av barn og unge selv og som gir barn og unge et godt tilbud, må man sikre at alle barn og unge får tilgang til disse.

Så søker altså likevel diskriminerende organisasjoner, de får avslag, og så lar ministeren seg presse til å gi støtte likevel.

Argumentene i saken har vært pussige. Mange har argumentert med trosfrihet. Det argumentet holder ikke. Det er full trosfrihet i Norge, og alle tros- og livssynssamfunn får pengestøtte fra staten. Det er derimot ingen rettighet å få støtte fra alle mulige støtteordninger uavhengig av formålet. En støtteordning som skal bidra til en flora av demokratiske og ikke-diskriminerende organisasjoner kan ikke gi støtte til udemokratiske eller diskriminerende organisasjoner.

5 comments:

  1. Anonymous11:16 AM

    Skjønner ikke helt hva utvalget og du mener. Er ikke denne argumentasjonen bare en moderne versjon av keiserens nye klær?

    Er det slik forstått at tros- og livssynssamfunn skal få lov til å ha meninger som er i strid med den gjeldende regjering og likevel få statsstøtte, mens barne- og ungdomsorganisasjoner ikke skal få lov til dette?

    Ser du (og utvalget) ikke at dette gir enda flere problemer enn løsninger?


    Sannelig godt at departementet så inkonsistensen sin og gjorde om vedtaket.

    Ellers kunne de liksågodt forbudt alle meninger de ikke var enige i først som sist.

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:54 PM

    Hvorfor får islamsk råd penger fra fellesskapet,de som ikke engang klarer å ta avstand fra dødsstraff for homser??

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:06 PM

    Dere må da ikke kritisere islamsk råd for å ville ha dødsstraff for homoer, for da vil muslimene føle seg forfulgt.

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:37 PM

    Dette er skivebom DeLuxe fra alle kanter.

    The Salvation Army, eller Frelsesarméen er en organisasjon med kristne verdier. D.v.s. at de diskriminerer INGEN etter deres statutter og lover.

    Det er Bibelen som er rettesnora her, og faktisk RETT norsk lov også !

    Vi har fremdeles statsreligion i dette landet!. Kong Harald er Den Norske Kirkes høye beskytter fremdeles. Vi bryter statsforfatningen med å bygge tilbedelseshus for andre trossamfunn.

    Men det er det jo svært få mennesker som bryr seg om, at vi på denne måten bryter ned vår egen tradisjon og Kongens embete.

    Glem ikke dette da i all multiviraken, hold dere på rette siden av loven inntil den blir fjernet som i Sverige for noen år siden.

    Har ikke noe i mot noen eller noe, bare saklighet og edruelig tilnærming til stoffet.

    ReplyDelete
  5. Til første Anonymous som spør slik: "Er det slik forstått at tros- og livssynssamfunn skal få lov til å ha meninger som er i strid med den gjeldende regjering og likevel få statsstøtte, mens barne- og ungdomsorganisasjoner ikke skal få lov til dette?"

    Nei, dette handler ikke om meninger men om faktisk diskriminering. Men når det er sagt er det altså et skille her: Tros- og livssynssamfunn får støtte ut fra en argumentasjon, barne- og ungdomsorganisasjoner ut fra en annen. Det finnes massevis av andre støtteordninger også og felles for dem alle er at de har et eller annet formål som man må bidra til for å ha sjanse til å få støtte.

    Til fjerde "anonymous" - du sier at Frelsesarmeen har kristne verdier og ikke diskriminerer noen. Det er galt. De påstår å ha kristne verdier, det er sant, men de diskriminerer samtidig homofil ungdom som måtte være samboende (eller for den del gift).

    ReplyDelete