Det er lett å få assosiasjoner til regimer vi helst ikke vil sammenlikne oss med, når det er slik at man får spesialbehandling på sykehus hvis man har venner i regjeringen. Det er derfor Bjarne Håkon Hanssens telefoner om trekk på vennens rom er så skandaløse.
Politikere tar av og til til orde for at det skal innføres obligatorisk kurs for innvandrere som skal bli norske statsborgere. Dersom dette kurset også skal inneholde informasjon om at det strider mot grunnleggende demokratiske verdier å misbruke sin egen stilling til å hjelpe venner og kjente, bør dette kurset også tas av politikere før de går inn i regjering.
Statsministeren kommenterer saken slik til NRK, ifølge ymse kilder: "Jeg er sikker på at Bjarne Håkon Hanssen gjorde det i beste mening. Men han har jo selv tydelig sagt at det var galt av ham å gjøre det, at det lett kan misforstås, og at man derfor ikke bør ta den typen telefoner. Spesielt ikke når det gjelder mennesker han kjenner. Det mener jeg er en klok vurdering fra hans side."
Stoltenberg utdyper ikke hvordan telefonene kan "misforstås". Var det en "misforståelse" å tro at Hanssen ønsket at vennen skulle få et bedre rom? I så fall: ja, da var det VELDIG lett å misforstå...
Olav Gunnar Ballo skjeller ut Hanssen i dagens Dagbladet: "Dette er en utilbørlig og uhørt opptreden av statsråden — og vitner om dårlig vurderingsevne. Helseministeren skal ikke gripe inn på denne måten, det er helt uakseptabelt. Helseministeren skal forholde seg på et overordnet nivå. Det er åpenbart at en person som har lungebetennelse, og 40 i feber, får behandling. Men dette er medisinske vurderinger som helseministeren ikke skal legges seg opp i. [...] Det er åpenbart at saken er helt ødeleggende for helsevesenets tillit."
Det er ikke stort mer å legge til - ut over at en naturlig konsekvens ville vært at Hanssen trakk seg rolig tilbake fra jobben i regjeringen. Så kunne han ringe sykehus på vegne av vennene sine så mye han ville.
(Jeg observerer med glede at Venstrenestleder Trine Skei Grande deler mitt syn. Hanssen har sagt at han forbeholder seg retten til å ringe sykehusledelsen som pårørende dersom det kan hjelpe hans familie. Skei Grande sier til Dagbladet: "Han må gjerne forbeholde seg retten til å stå å hyle i gangen som pårørende han også, men han kan ikke bruke helseministerens hotline til sykehusdirektøren for å få til det han ønsker på vegne av familien sin". Det er nettopp det dette handler om: at han gjennom sitt verv har andre kanaler enn vanlige folk, og at han ikke skal bruke disse kanalene til å hjelpe familie og venner.)
Sunday, June 21, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Er nok ingen venstre velger, men du hadde den beste blogginnslaget på valgprat.no, angående helseministerens fadese.
ReplyDeleteLitt tragisk å lese fra mitt eget parti i form av ToreO.
Mvh
Irritert Sørlending.