Monday, June 22, 2009

Stoltenbergregjeringens 88 løftebrudd

VG har funnet ut at Stoltenbergregjeringen har stått for 88 løftebrudd. Det er et ganske stort antall, men jeg oppfordrer likevel alle til å lese gjennom hele lista - se hvilke løftebrudd du synes er verst...

Det mest blatante løftebruddet er kanskje det om full barnehagedekning. Ikke bare fordi regjeringen ikke har nådd det, men fordi Kristin Halvorsen gikk så høyt på banen og lovte å gå av hvis det ikke var oppnådd innen utgangen av 2007. Slik sett blir dette et dobbelt løftebrudd.

Men mer alvorlige synes jeg nok at løftebruddene på miljøområdet er. Med grønnfarge flagget i kallenavnet på regjeringen, hadde man kanskje trodd at vi skulle få en brukbar miljøpolitikk. Men her er det en stusselig "karakterbok" regjeringen har - og verst er det at Kyotomålene virker utenfor rekkevidde.

På dette området - den viktigste saken også i kommende periode - trengs tøffe og realistiske mål. Dette finner man i Venstres stortingsvalgprogram.

10 comments:

 1. Anonymous7:42 PM

  Det er jo ikke annet å vente når du ser på regjeringens medlemmer. Pølse Hansen, Langfinger Jens, Pinokkio og Brustad bua :) Norge har ikke gjort noe fremskritt i riktig retning under denne regjeringen, kun skapt kriser i alle samfunnsfunksjoner og halvert folketrygdsfondet utland. Det er på tide med en ny kurs, og hive ut regjeringstrøtte, men maktkåte politikere, fra deres kontorer...inkludert hijab Storberget.

  ReplyDelete
 2. Ja,for venstre hadde klart seg mye bedre!
  Tror ikke det!

  ReplyDelete
 3. Venstre har vel relativt høy troverdighet når det gjelder miljøspørsmål.

  Men for all del: for Stoltenbergtilhengere forstår jeg at den eneste trøsten må være å fantasere om at det ville vært enda verre hvis andre hadde styrt... :-)

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:43 PM

  Som jeg har sagt tidligere!

  Stem FRP.

  Vis man alikevel er motstander av frp s¨burde man velge å gå for noen av de mindre partiene som bla. Kystpartiet, Piratpartiet, Norgespatriotene, Vigrid, Demokratene eller noen andre..

  ReplyDelete
 5. FrP har utdefinert seg selv i klimapolitikken, og er derfor uaktuelle for mange. Dessuten ser FrP spøkelser på høylys dag ("snikislamisering" og sånt).

  De andre partiene du nevner er heldigvis for små til å få noen mandater. Norgespatriotene, Vigrid og Demokratene - er ikke de ytterliggående høyrepartier som lefler med nazisymboler?

  ReplyDelete
 6. Anonymous4:54 AM

  Vi som har bosatt oss utenlands og ikke opptar ressurser verken helsemessig (hospitaler) eller sosialt, er aldri blitt nevnt av denne regjeringen. Nå skal vi - som nå er 43 000 - betale mer skatt TIL NORGE fordi vi ikke mottar noen velferdsgoder utover pensjonene som vi selv har opparbeidet gjennom yrkesaktive liv og tidligere betalt skatt for (kildeskatt på pensjoner). Med de 88 punktene som er nevnt som løftebrudd, er Ap`s riktige plass i skammekroken. Gi FrP en sjanse til å vise at de duger - det har de fortjent. Vi utgjør tross alt 1/3-del av befolkningen - men blir jo daglig kalt for idioter av Stoltenberg & Co. Snu speilet, og snakk til dere selv. skattekåte Kristin Halvorsen, unnvikende Marianne Aasen (Ap), pølse-gutten o.s.v.

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:04 PM

  Barnehagedekning ikke oppe i 100%.. Nei for den er på 97%.

  Erlig talt... Greit at løftet sa 100%. Men null kreditt for å reise den til 97%? Det er usaklig god barnehagedekning.

  ReplyDelete
 8. Løftet sa 100% innen utgangen av 2007. Det ble 97% i 2009, og da har man vel også en litt pussig beregningsmåte som ikke regner med alle som ikke får plass i løpet av året, hvis jeg husker riktig?

  ReplyDelete
 9. Anonymous1:17 AM

  Selv stemmer jeg Høyre, men er enig i at Frp fortjener en sjanse. Godt mulig at min stemme også går til Frp i år.

  Det er klart ingen regjering, som har hatt så mye snusk og skandaler som de rød-grønne har hatt.

  Men prøver du å fortelle det til en Ap velger, så sier han at alle andre er like ille og hvis Frp kommer til makten, ja da vil svartedauen rå i landet. Er Ap velgere virkelig så trangsynt og naive, at de virkelig kan være stolt av partiet sitt etter disse 4 årene, hvis de svarer ja på det, så er de virkelig mer lettlurte og naive enn det jeg hadde trodd. Eller er det bare så mange Ap velgere, som lever godt av trygd de egentlig ikke skulle hatt, eller har arbeidere hos seg, til å male eller gjøre andre ting. Som de er livredde for at Frp vil sende hjem, hvis de kommer til makten, eller at trygden blir så lav, at de blir nødt til å jobbe igjen? Jeg er ikke imot trygd, men man må være voksen nok til å skjønne, at det er mange som får trydg, de egentlig ikke skulle hatt. Eller at vi faktisk har en stort problem, når det gjelder innvandring, ikke alle men, mange lyver om alder og hvordan kommer fra, for å komme seg til lykkelandet Norge, der de kriminelle har bedre rettigheter enn de lovlydige.
  http://www.tv2nyhetene.no/dokument2/article2420061.ece
  For å si det sånn, Frp har ikke 88 valgløfter engang, så de klarer ikke å rote til mer eller bruke mer oljepenger enn de rød-grønne har tapt på børsen.

  Eller håper Ap velgere, at en tlf til pølse hansen gjør at de slipper sykehuskøen som faktisk er mye lengre enn den var med en borgelig regjering. Det var faktisk også færre arbeidsledige, og ja det var tall før finanskrisen.
  http://aftenbladet.no/innenriks/politikk/article636821.ece

  ReplyDelete
 10. Anonymous2:48 PM

  Klarer de det på 8?

  ReplyDelete