Tuesday, June 23, 2009

Sex og religion

Ei av bøkene som jeg skal lese i sommer er Dag Øistein Endsjøs "Sex og religion - Fra jomfruball til hellig homosex". Etter å ha hørt et intervju med ham i Østlandssendingen, bestemte jeg meg for å lese boka (selv om jeg hadde håpet å låne den på biblioteket istedenfor å glemme å avbestille den i bokklubben - men pytt pytt...)

Et sitat fra forordet (det er så langt som jeg har kommet): "Mens den katolske kirke i Spania holdt seg i ro i nesten førti år med Francos systematiske undertrykkelse av de fleste av de mest grunnleggende menneskerettighetene, arrangerte den umiddelbart enorme demonstrasjoner med hundretusener av troende da en demokratisk valgt regjering foreslo å tillate ekteskap for homofile."

Dette illustrerer jo ganske godt det inntrykket man lett kan få: at religioner ser på sex som det aller viktigste i verden. Imidlertid varsler Endsjø i forordet at boka vil handle om det motsatte: hvordan religionenes forhold til sex varierer veldig - og det er også signalisert i tittelen. Det skal bli interessant å lese.

No comments:

Post a Comment