Thursday, June 18, 2009

Nina Karin Monsen fortsatt usaklig

Det viser seg - til min manglende overraskelse - at Nina Karin Monsen ikke har blitt mer saklig med tida. Idag hadde hun kronikk på trykk i BA (se Alligatorills blogg. Her sier hun blant annet: "Det store problemet med homofile politikere er at de utelukkende tenker på noen voksne homofiles behov, og glemmer resten av verden."

Altså: fortsatt ingen forståelse for at det kan være barnas beste disse homofile politikerne er opptatt av. (Jeg forstår at NKM ikke er ENIG med disse politikerne om hva som er barnas beste, men det forhindrer ikke at begge kan ha barnas beste i tankene.) Og dessuten en merkelig generalisering av "homofile politikere". Det hadde vært morsomt om noen kom med tilsvarende karakteristikker om "heterofile politikere"... (Etter det jeg vet var de fleste som stemte for den nye ekteskapsloven i Stortinget faktisk heterofile...)

2 comments:

 1. Anonymous6:58 PM

  Det var mange problematisk aspekter ved den nye eksteskapsloven som aldri ble diskutert i storting eller i media. Monsen berører flere av disse i sin bok og i sine innlegg. Regjeringen ønsket åpenbart å kjøre gjennom denne saken på kort tid og unnlot å lytte til majoriteten av motforestillingene som kom frem i høringsrunden. Jeg tror man med hånden på hjertet skal si at de homofile som har kjempet frem den nye ekteskapsloven har gjort det for sin egen del, ikke for de barna de evt. måtte ønske å skaffe seg eller for at verden skal bli et bedre sted. Det overrasker meg også at det ikke er en eneste homofil mann eller kvinne som stiller seg kritisk til den nye ekteskapsloven. Hvor er de homofile dissenterne? Er det ikke rom for selvstendige ytringer blant kvinner og menn som er seksuelt tiltrukket av det samme kjønn?

  ReplyDelete
 2. Monsen "berører" ganske riktig det hun anser som problematiske sider ved den nye ekteskapsloven, men har også en sterk tendens til å bruke mye plass på utskjelling av sine meningsmotstandere, slik jeg har dokumentert tidligere.

  Du påstår at de homofile som har kjempet fram den nye ekteskapsloven har gjort det for sin egen del. Hvor har du det fra. Jeg kjenner flere av de som har jobbet hardt for denne loven, og vet at engasjementet hos mange av dem kommer fra at deres barn ikke hadde de samme rettighetene som andre under den forrige loven.

  Påstanden om at det ikke er en eneste homofil mann eller kvinne som stiller seg kritisk til den nye ekteskapsloven er gal. Det er slike homofile - og det er rom for slike "selvstendige" ytringer. I enhver debatt om ekteskapsloven på nettstedet Gaysir, for eksempel, finner man disse stemmene.

  Men motstanderne av ekteskapsloven er nok i mindretall blant de homofile, på samme måte som de er i mindretall blant befolkningen som helhet.

  ReplyDelete