Friday, June 19, 2009

Holdninger til homofile fortsatt viktige i kirka

Vårt Land melder at Erling Pettersen blir ny biskop i Stavanger.

"Jeg kan ikke se for meg at det er andre spørsmål enn homofilispørsmålet som har slått ut. Man trenger ikke være stor profet for å tenke seg at dette har vært utslagsgivende", sier Kjetil Aano, en av de andre bispekandidatene, til Vårt Land. Pettersen var "den eneste av de fem nominerte bispekandidater som sier ja til ordinasjon av personer som lever i homofilt samliv".

Synet på homofile vil nok fortsatt spille en rolle i mange år framover. Det handler tross alt for mange om selve den grunnleggende forståelsen av kristendommen - "størst av alt er kjærligheten". Nå er spørsmålet om kvinnelige prester stort sett roet seg. Så vil det ta litt tid før spørsmålet om homofile prester roer seg. Og først etter noen år med kirkebryllup for homofile kan man regne med at spørsmålet om holdningene til homofili vil forsvinne fra det kirkelige sakskartet.

Og da blir det kanskje litt mer plass til fattigdom, miljøvern og sånt?

2 comments:

 1. Kirken bør vel først og fremst få være kirke. Ganske pinlig av Giske å holde på slik han gjør. Kjenner flere som meldte seg ut av kirken idag. Skjønner de godt. Det kan ikke være slik at kirken ikke skal få lov til å bestemme over seg selv.

  ReplyDelete
 2. Dette handler, slik jeg ser det, om hvorvidt vi skal ha ei statskirke eller ikke.

  Personlig er jeg mot statskirke. Jeg synes at det er en uting både at staten blander seg inn i hva kirka skal mene og at kirka skal ha en spesiell stilling i statens virksomhet.

  Men, når vi først har statskirke, mener jeg at staten må ta et visst ansvar for å styre kirka i ikke-diskriminerende lei. Slik slår like rettigheter inn i kirka noen år tidligere enn de ville gjort hvis kirkens indre organer skulle bestemme alt selv.

  For øvrig har kirkas demokratiske organer selv bedt om at biskopene bør velges blant de tre med sterkest støtte. Det har Giske gjort her.

  ReplyDelete