Wednesday, September 01, 2010

Homonytt fra hele verden 01/09/10

No vil æ færra til...
Mexico City har åpnet et eget kontor som skal arbeide med å få homofile turister til byen. De har også invitert det første homofile ekteparet i Argentina på en bryllupsreise hvor alt er dekket. (CNN)

Her hjemme har SAS en kampanje gående hvor ett europeisk og ett USAnsk par får gratis flyreise og opphold - og får gifte seg om bord på et SAS-fly. Stuntet skjer i samarbeid med VisitSweden og Stockholm Gay & Lesbian Network. (Jeg har imidlertid foreløpig ikke lykkes å finne info om dette på SAS' egne hjemmesider.) (Jaunted.com)

Kurdernytt
I Tyrkia har verdens første homomagasin for kurdere blitt publisert nå i juli. Homofile kurdere opplever å bli dobbelt diskriminert, både som homofile blant kurdere og som kurdere blant homofile. De som publiserer bladet er anonyme, noe som bringer tankene til de første skrivene for norske homofile for femti år siden. (eurasianet)

Rotary i Sør-Afrika
I Sør-Afrika påstår en mann at han er blitt nektet medlemsskap i et par Rotaryklubber fordi han er homofil. Tidligere sluttet han i en annen Rotaryklubb på grunn av homofobe kommentarer. (Mamba Online)

Skoleinformasjon i Norge
Her hjemme har Skeiv Ungdom et nytt informasjonsopplegg til skolene klart: RESTART. De forteller at de går bort fra å be om toleranse og aksept, og isteden vise elevene hvordan heteronormen fungerer. Dette er teoretisk sett fornuftig, og det skal bli spennende å se om det fungerer i praksis. (Blikk)

Ekteskap i Australia?
I Australia har det vært valg, som kjent, og ingen av regjeringsalternativene har fått flertall. Ymse odde enkeltrepresentanter sitter på vippen og fremmer sine krav, deriblant Andrew Wilkie, som krever begrensninger på spilleautomater, høyere pensjoner, høyere bevilgninger til pleie av eldre og en avstemning om felles ekteskapslov. Spennende. (Advocate)

I den australske delstaten Tasmania har de for øvrig vedtatt en lov som gjør at ekteskap eller partnerskap fra andre land automatisk anerkjennes i Tasmania. Greit å vite hvis det blir en ferietur dit en gang: "For example, if a same-sex couple in an interstate or overseas union is travelling in Tasmania and one partner is taken ill, the other can rest assure they will automatically be considered next-of-kin." sier homoaktivist Rodney Croome. (PinkNews)

Skilsmisse i Texas - nei
Reis derimot ikke til Texas for å skille deg: et homofilt ektepar som ønsker å skille seg har fått en dom mot seg: siden Texas ikke anerkjenner deres ekteskap (som ble inngått i Massachusetts) kan de ikke skille seg. (PinkNews)

Det dyra gjør...
I letingen etter homonyheter rundt om i verden kommer jeg over mye rart. For eksempel et leserinnlegg i avisa newsleader.com, som jeg må innrømme jeg ikke leser til daglig. Her skriver Kelly Downs, blant mange bibelsitater, også følgende: "If anyone cannot believe and live by the Bible teachings, a trip to a farm might be productive, to learn from the animals what is natural and appropriate sexual behavior. I have never seen animals perform the unnatural sex acts that people practice." Helt oppdatert på nyere forskning om dyrs seksualliv kan han ikke sies å være. Og det er dessuten grunn til å spørre om han også på andre områder lar sin livsførsel inspirere av det han ser blant svin og kuer...

Mer reisestoff
Skal du ut og reise? De nominerte til årets TripOut Gay Travel Awards er nå her. For eksempel er følgende nominerte i kategorien "mest sexy plass på jorda": Barcelona, Key West (Florida), Las Vegas, Rio de Janeiro, Tel Aviv og Palm Springs (California). Jeg stusser litt over at dette er en årlig pris - endrer denne lista seg så veldig fra år til år? (TripOut Gay Travel)

James Dean
Queerty skriver om den mest homofile film om James Dean noensinne... Se på traileren.

JOSHUA TREE, 1951: A PORTRAIT OF JAMES DEAN Teaser Trailer from Iconoclastic Features on Vimeo.

No comments:

Post a Comment