Saturday, September 11, 2010

Homonytt fra hele verden 11/09/10

Don't Ask, Don't Tell endelig slutt?
I USA har det vært en dramatisk utvikling i den lange sagaen om opphevelse av "Don't Ask, Don't Tell"-regelen i det militære (regelen om at soldater må holde seg så langt inne i skapet at det ikke blir oppdaget at de er homofile, ellers blir de oppsagt), idet en føderal domstol i California har kjent regelen grunnlovsstridig. Det antas at dommen vil ankes. (365 gay) Les en analyse av dommen hos Towleroad Det hvite hus sier at de vil se på dommen, men at de uansett har som mål å fjerne regelen denne høsten. (The Advocate)

Ugjestmildt på Færøyene
På Færøyene nekter en Senterpartileder å møte opp i den offisielle middagen i forbindelse med besøket fra Islands statsminister, Jóhanna Sigurðardóttir. Begrunnelsen er at Jóhanna har med sin kone. Det framgår ikke av saken om noen kommer til å savne fyren. (VG)

Brå slutt på romantisk historie
Diskusjonen i Cape Town (Sør-Afrika) etter at ei studentavis publiserte bilder av to kyssende menn på forsida har gått meg hus forbi. Paret som ble avbildet fikk fem minutters berømmelse, men nå har den ene omkommet og den andre blitt hardt skadet i en bilulykke. Trist sak. (Queerty)

Homofobi i fotballen
Homofobi i idretten er et problem. I Frankrike nektes en homofil fotballspiller å spille på laget han har spilt i 14 år - i frykt for at lagkameratene vil skape problemer. Kunne noe liknende skje i dag med en jødisk fotballspiller? Eller en farget fotballspiller? (Newser)

EU og homoekteskap
I EU har parlamentet (EU-parlamentet, altså) vedtatt en uttalelse som ber om tiltak for at homoekteskap blir anerkjent i hele EU. I dag kan visst enkeltland nekte å akseptere ekteskap fra andre EU-land på grunnlag av seksuell legning. (Pink News)

Få homofile vekk fra TV og ut i samfunnet hvor de hører hjemme
I Paraguay har en lokalpolitiker tatt til orde for at homofili ikke bør nevnes på TV i prime time. Her hjemme er det kanskje mer aktuelt med et lovforbud mot Skavlans kvinnesyn i prime time... (Edge Dallas)

Singapore straffer homosex
I Singapore står en homofil mann for retten, tiltalt for å ha hatt oralsex. Han risikerer opptil to år i fengsel. Men ikke tro at dette er fordi Singapore har noe imot oralsex eller for den del analsex - disse formene for sex ble legalisert i 2007. For heterofile par. (The Advocate)

Homodrap
Tre homofile menn ble drept i Bogota i Colombia på søndag. Politiets teori er at de ble drept fordi de var homofile, i et tilfelle av "social cleansing". Det er en syk verden. (Latin American Herald Tribune)

Stonewall
Seymour Pine, politimannen som ledet razziaen mot Stonewall Inn i 1969 - razziaen som stadig markeres med homoparader verden over - døde denne uka. (Towleroad)

Homouka
Og i dag starter homouka i Trondheim. Eia var jeg der... (Gaysir)

Film
Bollywoods første film som behandler homofili på en seriøs måte er visstnok "Dunno Y Na Jaane Kyon", Sanjay Sharmas nyeste film. "It's a sensitive and intimate depiction of what it is to be gay in India," påstår filmens forfatter. Så får vi følge med på anmeldelsene etter hvert som de strømmer inn. (Sydney Morning Herald)

Og så passer det å vise til Out Magazines lille sak om Jon Prescott, mannen som har en visstnok heftig sexscene med James Franco i filmen Howl. Den filmen åpner nemlig Skeive Filmer som starter 24. september.
(Out) James Franco intervjues for øvrig i The Advocate og forteller at han ikke er homofil. For de som lurte på det.

Og: Joaquin Phoenix har spilt i en film som inneholder "more male frontal nudity than you’d find in some gay porn films," ifølge Los Angeles Times. Filmen heter I’m Still Here. (The Advocate)

Og til slutt litt reklame
Til slutt: At Cristiano Ronaldo er i en reklamekampanje er jo ingen nyhet, men den fortjener likevel en kikk. (Socialite Life)

No comments:

Post a Comment