Friday, September 24, 2010

Homonytt fra hele verden 24/09/10

Verdens lengste kyss
Matty Daley and Bobby Canciello har satt verdensrekord med tidenes lengste kyss - 32 timer, 30 mintter og 45 sekunder. Det skal være første gang rekorden holdes av to av samme kjønn. Over en halv million fulgte live-sendingen på internett på slutten av kysset. Personlig foretrekker jeg nok flere, litt kortere kyss... (NJ.com)

Skeive filmer
I dag åpner Skeive filmer i Oslo. Åpningsfilmen er Howl, som hadde sin New York-premiere denne uka. For egen del skal jeg se ni filmer i løpet av festivalen. For øvrig åpner også en LHBT-filmfestival i Indonesia i dag - det er godt å se at det ikke er bare vi i Norge som er så privilegerte! (Asia Times)

I samme slengen kan jeg nevne at After Elton har publisert årets utgave av sin liste over Tidenes 50 beste homofilmer.

Homokurs i Alta
To av Alta kommunes ansatte fant tid til å gå på kurset "På skeiv kurs" som ble avholdt i Alta. Alle kommunens 1600 ansatte var invitert, og kurset var gratis og skulle gi lærere og andre ansatte økt homokompetanse. Verken Sandfallet ungdomsskole og Alta ungdomsskole fant temaet viktig nok til at en eneste av de ansatte prioriterte å gå på det. Pinlig. (Altaposten) I Alta tror for øvrig Kaare Suhr i Elvebakken læstadianske menighet at homofili er "i strid med naturen", og liker dårlig at det planlegges homoparade i byen. Heldigvis representerer han et mindretall, og på lederplass i Finnmark Dagblad er tonen en helt annen.

Homoadopsjon i Florida
I Florida har en dommer bestemt at seksuell legning ikke skal tas i betrakning ved vurdering av adopsjoner. (Miami Herald)

Tortur i Senegal
I Senegal tortureres fortsatt homofile og andre som mistenkes for kriminelle handlinger, skriver Amnesty International i en rapport. (LGBT Asylum News)

Homokaker? Ikke i vårt bakeri?
Et bakeri i Indianapolis i USA har nektet å ta imot en bestilling på kaker pyntet med regnbueflagg, fordi det stred mot bakeriets "verdier". Det framkommer ikke om homofiles penger er velkomne når det ikke skal være regnbueflagg på kakene. (Gay Rights)

Homofile har skylda for klimakrisen
På Samoa finnes visstnok religiøse ledere som tror at klimaproblemene skyldes homofile. Det er korrekt, skjønt den skyldes også heterofile. (The Register)

De nederlandske antiller
De nederlandske antiller oppløses 10. oktober. Det er sikkert en merkedag der, og for noen kan det være spesiellt flott, siden de tre øyene som nå legges under direkte nederlandsk styre, Bonaire, Saba og Sint Eustatitus, fra 2012 også vil få homoekteskap og homoadopsjon. Gratulerer! (On Top Magazine)

Antidiskrimineringslov i Panama
I Panama vurderes nå innføring av en antidiskrimineringslov. (Gay Marriage Watch)

Partnerskap eller ekteskap
En engelsk politiker, Brian Paddick, som i fjor giftet seg med en Oslomann i Norge, har kommet på nye tanker når det gjelder forholdet mellom partnerskap og ekteskap: "It had quite an impact on me when I stood in front of the judge in the court and she said: 'We are here to witness the marriage of Brian and Petter.' It powerfully struck me how significant and how important it was for us to be treated exactly the same as if we were a straight couple." Godt sagt. (Pink News)

En kraftig statement
Den engelske cricketspilleren Jimmy Anderson mener at det ikke finnes homofobi i cricket, og oppfordrer homofile cricketspillere til å komme ut av skapet. Dette høres veldig ut som ting vi har hørt før fra folk som later som de er homotolerante. Men Jimmy tar saken et lite skritt lenger, ved å stille som nakenmodell i septembernummeret av homsebladet Attitude. Det skulle i det minste tilsi at han selv er relativt avslappet til temaet seksualitet. (Pink News)

Hvilke norske idrettsstjerner skulle vi ønske gjorde tilsvarende? Jeg merker at jeg blir delt mellom hensynet til at det må være en idrettsstjerne som er kjent nok til å gjøre inntrykk og at det må være en som det er interessant å se naken. Men med Andreas Thorkildsen ville vel begge hensynene vært ivaretatt, for eksempel?

No comments:

Post a Comment