Sunday, September 05, 2010

Homonytt fra hele verden 05/09/10

Norge rundt
På en ungdomskonferanse i Stavanger kommune har temaet vært forebygging av mobbing av homofile og lesbiske. 100 elevrådsrepresentanter, 40 kontaktlærere og helsesøstre fra stavangerskolene var samlet for å lære om dette temaet. Fint tiltak! (Stavanger Aftenblad. Se også Blikk.)

I Stavanger har for øvrig Tomas Spinola og Hugo Ferkingstad fått Homofrydprisen for å ha drevet det skeive utestedet Hot Open Mind. (Gaysir)

I Finnmark skal det være Skeiv uke 23.-30. september. Blant annet blir det seminar for yrkesgrupper som jobber med barn og unge. Det blir også filmvisninger i Alta og Hammerfest. Supert! (se mer i Blikk 9/2010 s. 13) Homouka i Trøndelag, derimot, er 11.-18. september.

Australia: adopsjon
I New South Wales (en delstat i Australia) har underhuset vedtatt en lov som gir homofile lov til å adoptere barn. Stemmetallene: 46-44. (Advocate.

Den katolske kirken presser på
Fire senatorer i Chile har trukket tilbake sin støtte til et lovforslag som ville åpne for homofile ekteskap. Senator Fulvio Rossi, som fortsatt støtter lovforslaget, skylder på press fra den katolske kirken. (On Top Mag)

Homofile twitrere
Hvem er de 15 mest fulgte åpne homofile på Twitter? Jo, det er Ellen DeGeneres, Perez Hilton, Stephen Fry, Rachel Maddow, Samantha Ronson, Ricky Martin, Michael Ausiello, Lindsay Lohan, Suze Orman, Neil Patrick Harris, Adam Lambert, Alan Carr, Michael Buckley, Karl Lagerfeld og Chris Colfer, ifølge The Advocate.

Prop 8
I USA har motstanderne av homoekteskap foreløpig mislykkes i å tvinge delstatsmyndighetene til å anke dommen som kjente Proposition 8 grunnlovsstridig. Saken går videre til Californias høyesterett. Saken er viktig fordi det er sådd tvil om de private organisasjonene som har anket dommen faktisk har rett til å anke. (AP)

Forskning som bekrefter det vi allerede visste
Forskning viser at kvinner og homofile menn prøver å holde seg tynne på grunn av konkurranse, viser en studie i Journal of Evolution and Human Behavior. Den sier visst ingenting om hvorfor heterofile menn holder seg feite. (The Advocate)

Homokirke i Malaysia
...og så kan du lese om Malaysias første homokirke på Gay Asia News.

No comments:

Post a Comment