Tuesday, September 14, 2010

Homonytt fra hele verden 14/09/2010

En saudi-arabisk homofil diplomat
I USA har en Saudiarabisk diplomat søkt politisk asyl etter at han ble fratatt diplomatstatus da myndighetene i Saudi-Arabia forsto at han var homofil. Han frykter for sitt liv hvis han blir sendt tilbake. Sikkert en kinkig sak for USAnske myndigheter, som jo liker å være på godfot med oljerike Saudi-Arabia... (VG)

Adopsjon i Australia
I Australia har ikke homofile par lov til å adoptere barn. Hvilket naturligvis tvinger potensielle homofile adoptivforeldre til å prøve å adoptere barnet alene. En mann (som har en mannlig samboer) i delstaten har nå fått rettens velsignelse til å adoptere et barn. Barnet er henrykt. Men vi får håpe Australia får orden på lovverket slik at barnet kan få to adoptivforeldre. (The Advocate)

...og i Florida
Samtidig har homofile fått adoptere barn i minst fire saker i Florida, hvis jeg forstår Palm Beach Post rett. I Florida kan homofile være fosterforeldre, men ikke adoptere, skjønt det har enkelte dommere sett bort fra.

Russisk politikk
I Moskva ble en homoklubb stengt for åtte måneder siden, etter at huseieren ble presset av Moskvas "prefect". Nå er stengningen kjent ulovlig av en russisk rett, da klubben hadde lovlig kontrakt. Men det er nok neppe siste gang russiske politikere blander seg i ting de ikke har noe med. (Gay Russia)

Det finnes noen homovennlige kristne i Italia...
Italienske protestanter har kommet fram til et kompromiss som åpner for velsignelse av homofile par. Det er et stykke unna at majoritetskirken i Italia kommer fram til det samme... (Pink News)

Når gjesten er homofil
Og så har jeg ikke fått med meg før nå at Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle, som er gift med en mann, har bestemt seg for å være litt forsiktig med hvilke land han tar med sin ektemann til. Etter å ha ført til litt hektisk aktivitet i den japanske protokollavdeling i forbindelse med et besøk i januar har han nå en liste med 70 land hvor homofili er forbudt, og hvor han ikke vil ta med sin mann på offisielle besøk. (Lost in Berlin)

Serbia og EU
...og så fortsetter forberedelsene til homoparade i Serbia. I The Guardian står en interessant artikkel som argumenterer for at EU bør legge press på myndighetene i Serbia for å sikre sikkerheten til paraden.

No comments:

Post a Comment