Friday, September 03, 2010

Homonytt fra hele verden 03/09/10

Dødsstraff i Iran
I Iran står 18-åringen Ebrahim Hamidi i fare for å bli hengt. Hans "forbrytelse"? Han skal være homofil. I Frankrike har to forfattere prøvd å få oppmerksomhet om saken. (Emirates 247)

Man nekter og man nekter
Storbritannias utenriksminister har kommet med en uttalelse om at han ikke har hatt sex med sin rådgiver, Chris Myers, som han delte hotellrom med av og til under valgkampen. Likevel har Myers valgt å trekke seg som rådgiver. En noe pussig sak, som minner litt om noen av uttalelsene til pressen i Little Britain... (Mamba Online)

I Australia benekter parlamentsmedlemmet og homorettighetsmotstanderen Fred Nile at han har surfet på pornosteder fra sitt kontor. Han skylder på at staben hans har bedrevet "research". (GayNZ)

Når lærer'n skifter kjønn
I Østerrike har foreldre reagert på at en lærer får fortsette i jobben sin etter en kjønnskifteoperasjon. Men myndighetene er klare og prinsipielle: "Schools are home to tolerance, not discrimination". (Queerty)

Fidel har skylda
På Cuba har Fidel Castro tatt på seg det fulle ansvaret for forfølgelsen av homofile menn på 1960- og 70-tallet. Han sier: "There were moments of great injustice. If anyone is responsible, it's me." Å kalle hele tiår for "moments" er kanskje litt på kanten, men jeg leser vel og merke en engelsk oversettelse av Castros originalutsagn. (AOL)

Homoparade i Nord-Irland
Nord-Irlands første homoparade har foregått i Derry denne uka. Noen rapporter påstår at 5000 mennesker deltok. (Towleroad)

Skeive filmer
Programmet for årets Skeive Filmer i Oslo er klart. Det kan leses på Skeive filmers hjemmesider, og er omtalt på Gaysir.

På filmfestivalen i Venezia ble filmen "Black Swan" (av Darren Aronofsky) vist. Filmen, som handler om en oppsetning av Svanesjøen, inkluderer en lesbisk sexscene mellom Natalie Portman og Mila Kunis. (Guardian)

No comments:

Post a Comment