Monday, September 27, 2010

Homonytt fra hele verden 27/09/10

Få homofile briter
En ny undersøkelse i Storbritannia viser at kun 1,5% av den voksne befolkning er homofile eller bifile - ialt rundt 750000 mennesker. Men metodisk er undersøkelsen problematisk: undersøkelsen er gjennomført ved å ringe på dørene til folk og be dem velge svar fra kort de blir gitt. Hvor mange skaphomser man klarer å telle på den måten, er høyst uklart. (Guardian)

Don't Ask, Don't Tell
Hvor lenge det amerikanske forsvarets diskrimineringspolitikk ovenfor homofile "Don't Ask, Don't Tell" (som betyr at den eneste måten man kan unngå å bli kastet ut av militæret på, er ved å late som man er heterofil) kommer til å overleve, er uvisst. Obama har lovet å fjerne regelen, men et forsøk på å få den opp til avstemning i senatet ble blokkert av republikanerne i uka som gikk.

Parallelt med dette foregår mange rettssaker. Margaret Witt, som mistet jobben i 2004 etter at det militære fant ut at hun var lesbisk, fikk på fredag jobben tilbake i en føderal rett. Det militære hadde ikke vist at det å sparke Witt var nødvendig. Snarere tvert imot: "her dismissal hurt morale in her unit and weakened the squadron's ability to carry out its mission". Og videre: "There is no evidence that wounded troops care about the sexual orientation of the flight nurse or medical technician tending to their wounds." Akkurat dette siste er vel ikke så overraskende for vanlige folk, men for det amerikanske militæret må visst slike selvfølgeligheter komme som en bombe... (Huffington Post)

Forbudte bøker
I USA har man noe man kaller "Banned Books Week". Dette er American Library Association sin markering av lesefriheten. De har publisert en liste over hvilke bøker som oftest blir krevet fjernet fra bibliotekshyllene. Her figurerer mange bøker med homotematikk, for eksempel And Tango Makes Three, som handler om to mannlige pingviner som oppdrar et barn sammen. Det er interessant å se hva som tenner homofobene... (Gay Rights

Skandalepastor
Megakirkelederen Eddie Long har de siste dagene blitt beskyldt for å ha misbrukt sin stilling som pastor til å ha sex med mengder av unge menn. Det er trist å lese om slike misbruk. Samtidig er det rart å se på hvor ofte folk bruker sin stilling til å kjempe mot offentlig anerkjennelse av parforhold bygd på kjærlighet og gjensidig respekt, og samtidig misbruker sin stilling til å få sex i parforhold bygget på ulik makt og religiøs tro. (Gay NZ)

Skeive filmer
I Oslo er Skeive filmer i full gang. Ut fra mine stikkprøver ser det ut til at besøket er godt - den store salen (Tancred) var nesten fullsatt på åpningsfilmen Howl, og det så ut til at det var mange som ville inn på Elena Undone etterpå. Og på lørdagen var det fullsatt (og venteliste, så det ut til) på Miss Kicki i den lille salen. Oslo trenger denne festivalen, men festivalen trenger godt oppmøte.

Trakassering og vold i skolen
I Toledo, Ohio, fikk en 11-åring brukket armen sin av en gjeng bøller som mislikte at han var cheerleader. I intervjuer etterpå står moren med t-skjorte med påskriften "Yes, my son's a cheerleader. GET OVER IT!" Det er sånn det skal låte! (Gay Rights)

Kyss
Se mer av verdens lengste kyss på Towleroad.

No comments:

Post a Comment