Sunday, September 19, 2010

Homonytt fra hele verden 19/09/10

Utrygt å være homoaktivist i Russland
I Russland var homoaktivisten Nikolai Alexeyev arrestert i flere dager, uten kjent grunn. Han ble forsøkt presset til å trekke en menneskerettighetssak fra den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Saken er mot Moskva by, fordi de har forbudt pride-arrangementer. (M&C)

Når ministeren gifter seg
Fredag giftet Tysklands utenriksminister, Guido Westerwelle, seg med Michael Mronz, etter lang tids samboerskap. Siden Tyskland ikke har felles ekteskapslov, tok giftermålet form av registrert partnerskap. Etter det jeg forstår er det den første tyske ministeren som inngår partnerskap. (Deutsche Welle)

Homoasyl
Den homofile nigerianeren Hope Nwachukwu, som har søkt politisk asyl i Storbritannia, ble ikke sendt tilbake til Nigeria denne uka, slik som planlagt. Saken hans skal nå ses på på nytt. Han påstår at han ble torturert for sin seksuelle legning. (Pink News)

Skeiv festival i St. Petersburg
I St. Petersburg åpnet en skeiv kulturfestival på torsdag. Noen av leiekontraktene de hadde inngått ble brutt dagen før festivalen, men arrangørene klarte å flytte arrangementer til nye steder. Festivalen består av rock, diskusjonsmøter, utstillinger etc. (San Diego Gay and Lesbian News)

Spansk rett mot surrogatmødre
Mange rettsinstanser sliter med å vite hvordan de skal forholde seg til barn født ved hjelp av surrogatmødre. I Valencia i Spania har en rett annulert en fødselsregistrering fra Los Angeles, hvor et homofilt par ble registrert som barnets foreldre. I Spania må den som faktisk føder barnet angis som mor. (Typically Spanish)

Nei til paven!
Lørdag marsjerte 10000 Londonere gjennom Londons gater for å protestere mot pave Benedict XVI (Ratzinger)s holdninger til kondomer, homofile og kvinners rettigheter og pedofili. (Paven har jo vært mot kondomer og homofile og kvinners rettigheter, mens han med fordel kunne brukt mer krefter på å bekjempe pedofili i den katolske kirke.) Jeg synes det er godt å se skikkelige demonstrasjoner mot paven. (The Guardian)

What's in a name?
I Bergen vil homostudentorganisasjonen UgleZ skifte navn. Den føler for et litt mer forståelig navn, og ønsker navneforslag. Selv er jeg med i foreningen FHiOHL, og har slik sett en viss forståelse for problemet... (Gaysir)

Nepal - crackdown?
70 LHBT-aktivister i Nepal har blitt arrestert i en demonstrasjon for LHBT-rettigheter på tirsdag. Ifølge myndighetene ble de arrestert på grunn av ulovlig demonstrasjon. (Blikk)

Skolemateriell i Trondheim
I Trondheim har kommunen, i samarbeid med LLH, laget et undervisningsopplegg for lærere og helsepersonell i grunnskole og videregående skole innen temaet seksualitet. Jeg synes det ser bra ut.

Artig kinesisk homokampanje
I Kina pågår en ganske original kampanje: Heterofile oppfordres til å skrive teksten "Hei, homofile folk!" på en plakat og ta bilde av seg selv smilende med denne plakaten. Initiativtakeren ønsket på denne måten å samle 1000 smil til homofile som måtte ha behov for det. Nå er dette målet nådd mange ganger allerede. Kul idé! (Gay Asia News)

1 comment:

  1. Daniel11:15 PM

    Hei,

    det går ikke an å bekjempe pedofili, for pedofili er følelser. Det du mener er overgrep mot barn, men det kalles ikke pedofili.

    Dessuten er det få av overgrepene i den katolske kirka som er begått mot før-pubertale. Overgrep mot tenåringer har ingenting med pedofili å gjøre. Jeg er enig i at overgrep burde vært bekjempet, men ville bare melde fra om terminologien her.

    ReplyDelete