Thursday, September 30, 2010

Homonytt fra hele verden 30/09/10

Borgermesteren i Moskva kastet
Det er ikke mye jeg vet om borgermesteren i Moskva, Yuri Luzhkov. Jeg vet at homoorganisasjoner har demonstrert mot ham, fordi han har tatt homofobe avgjørelser. Og jeg vet at han nå er kastet av Russlands president. Selv om det neppe er noen sammenheng mellom de to fakta, er det grunn til å smile litt. (Towleroad)

Selvmord i Houston
I Norge er det - for veldig mange - veldig greit å være homofil. Mange finner "Mister Right", de gifter seg og lever lykkelig alle sine dager. For eksempel. Det finnes mange måter å leve fine liv på. Men det er også mange som ikke har det greit, og kanskje spesielt i ungdommen. Og slik er det også i andre land.

I Houston, Texas, USA, begikk en homofil 13-åring selvmord nylig, etter langvarig mobbing. Hva gjorde skolen? "According to Asher Brown's parents, they did nothing, despite the fact that administrators and staff were warned by Brown's parents that their son was being bullied to be held responsible and to be stopped. It did happen. There are witnesses everywhere," said David Truong, the boy's father." Lærere og skoleledere må utdannes videre hvis de ikke er i stand til å forstå alvoret i mobbingen. (Gay Rights)

Vanskelig å være homofil på campus
I USA ble en student videofilmet mens han hadde sex med en annen mann på sin studenthybel. Filmen ble liveoverført på nett. Han reagerte med å ta sitt eget liv to dager senere. Det er uklart om det er "outingen" som førte til dødsfallet. (Guardian)

Skikkelig negative kampanjer
Hvis vi skal kritisere politiske motstandere i Norge, er vi nøye med å ikke angripe person. Vi tar sak. Akkurat slik er det ikke i media i Unganda. Da Moses Mworeko begynte å argumentere for homofiles rettigheter, kom følgende overskrift på trykk i avisa Red Pepper: "This Gay Monster Raped Boys In School, But Failed To Bonk Wife", med sideteksten "I sodomised this one boy and soon all boys in school were having sex." Dette er naturligvis alvorlig for dem det gjelder, og viser at livet som homofil i Uganda er nærmest umulig. Men for oss med mer avstand er det fristende å spørre: tror journalistene virkelig på dette selv? At hvis en person har homosex, vil alle i nærheten bli revet med umiddelbart? At alle er like ved å bli homofile? (Queerty)

Arveløs skuespiller
Den indiske skuespilleren Yuvraaj Parasher, som spiller en homofil mann i filmen "Dunno Y ... Na Jaane Kyun", har blitt kastet ut hjemmefra og erklært arveløs av sine foreldre. Det er noe med konseptet "skuespiller" de ikke helt har forstått...
(Advocate)

Filmfestivaler her og der
I Oslo går Skeive Filmer mot slutten, og det virker som det har vært godt oppmøte. For egen del håper jeg riktig mange får med seg "Miss Kicki" som vises i ekstravisning på fredag. Den var god. I Indonesia er det også skeiv filmfestival, men der truer islamister med å brenne ned arrangementsstedet. På den annen side er det sikkert enda viktigere med en skeiv filmfestival der. (Guardian)

Miliband
England har jo for tida kun ett seriøst opposisjonsparti, og de har fått seg en ny leder, nemlig Ed (ikke David) Miliband. Valget var overraskende for mange, og det var stor oppmerksomhet om hans tale til Labour-landsmøtet. Der la han vekt på Labours arbeid mot diskriminering av homofile: ""We should be proud that our commitment to equality means we have couples forming civil partnerships across the country and celebrating with their family and friends." Det blir spennende hva dette på sikt betyr for sjansene til felles ekteskapslov i England. For allerede støtter jo LibDems en slik likestilling. (Pink News, Guardian)

No comments:

Post a Comment