Saturday, September 18, 2010

Treholtsaken må gjenopptas

Helt siden Arne Treholt ble arrestert, har jeg vært skeptisk til grunnlaget. Uten at det er så mye å legge vekt på - en 12-årings skepsis kan skyldes så mangt. Men det er dermed nærmest en gammel drøm som går i oppfyllelse når det nå virker mer og mer klart at Treholtsaken må gjenopptas.

Mange var skeptiske da den nylige boka om Treholtsaken kom med påstander om at pengebeviset var en forfalskning. Skulle man stole på en enslig, anonym kilde i en så stor sak? I dag vil nok en god del av denne skepsisen forstumme, når Aftenposten (se også VG) har klart å grave fram en kilde til som bekrefter at pengebeviset ble fabrikkert. Årsaken til at man måtte forfalske beviset kommer også fram: "Vi var alle klar over at det ikke ble funnet særlig med penger som kunne knyttes til KGB i Treholts koffert. Dette snakket vi mye om, vi i Treholt-teamet."

Hvis det er hold i dette, er det en av de største politiskandalene i norsk historie. Det er skremmende hvis en slik ukultur har fått lov til å leve i POT. Saken må naturligvis etterforskes i sin fulle bredde.

3 comments:

 1. Anonymous12:24 PM

  Hvis dette er sant, hvorfor vente med å offentliggjøre det til boken var lansert?
  Kommer det flere PR lanseringer fra anonyme kilder?

  ReplyDelete
 2. Hei, Anonymous. Du har kanskje lagt merke til at personen som Aftenposten snakker med, visstnok IKKE er den samme som ble intervjuet i boka. Dette er altså en uavhengig kilde som bekrefter det boka forteller.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:39 AM

  Hvor dum er politiet? De serverer jo den ene løgnen etter den andre. Les hva Treholts ekskone sier i dag. Konklusjonen må være at politiet var ikke inne i leiligheten og avfotograferte kofferten til Treholt. De visste bare at han hadde vært lenge borte fra leiligheten 17. mai 1983.

  ReplyDelete