Wednesday, December 10, 2008

Nordmenn er dumme - ikke minst journalister

"Nordmenn googler Google", skriver Dagbladets Jan Omdahl i dag, og framstiller det som om nordmenn er så dumme at de går inn i Google og søker etter Google. Google er nemlig det nest mest vanlige ikke-sexrelaterte søkeordet på Google. "Forstå det den som kan."

Jepp, nordmenn er nok dumme. Når ting tyder på at tusener av mennesker gjør noe dumt, bør man imidlertid tenke seg om en gang til - det kan tenkes at de er lurere enn som så.

Clouet er naturligvis at Google-søkelinjer finnes mange steder i dag - slett ikke bare på Googles egen nettside. Det er til og med en Google-søkelinje nederst i denne bloggen - og ikke minst innebygd i nettlesere som Firefox og Chrome. Hvis du ønsker å gå til Googles hjemmeside (for eksempel for å bruke kalenderen eller foreta et avansert søk), er det naturlig å skrive "Google" i søkefeltet. Da registreres det som et søk på Google - helt uten at du står på Googles hjemmeside og leter etter Google, slik Dagbladet ønsker å framstille det.

Altså: som bevis på at mange, mange nordmenn er dumme, fungerte artikkelen dårlig. Som tegn på at minst én nordmann er det, var den litt mer overbevisende.

No comments:

Post a Comment