Wednesday, December 03, 2008

Strålende innlegg fra Rolf Kristian Larsen

Rolf Kristian Larsen ("Mannen som elsket Yngve"), har et strålende innlegg på trykk i Dagbladet i dag. Tittelen er "Ikke kall meg Rosenborg!" - han kritiserer Rosenborg for å ha beklaget at de har kalt noen homser.

Innlegget minner meg faktisk om Colin Powell-intervjuet mot slutten av den amerikanske valgkampen, der han tok et kraftig oppgjør med ryktene om at Barack Obama er muslim. Han forklarte at hovedpoenget ikke bør være om Barack Obama er muslim (noe han ikke er), men at det å være muslim ikke er noe negativt. Han forklarte at han ønsker at amerikanske, muslimske barn også skal tenke at også de kan bli president i USA.

Det er et stykke fram til at USA får sin første muslimske president, og det er et stykke fram til at "homse" anses som et like dødfødt skjellsord som "venstrehendt" eller "lyshåret" - men det er flott at folk prøver å jobbe i den retning.

1 comment:

  1. Anonymous5:41 PM

    Ble veldig fascinert av sammenlikningen av forholdet homofil/heterofil og forholdet venstrehendt/høyrehendt. Det er jo ikke slik at høyrehendte (deriblant meg) tenker at venstrehendte er veldig forskjellige fra majoriteten. Hvorfor er homofili så vanskelig å svelge for de som ikke er det? Jeg fatter det ikke.

    "Lyshåret" er forresten et stigmatiserende "skjellsord", særlig overfor jenter.

    ReplyDelete