Saturday, May 23, 2009

FrPs evaluering

Jeg stusser over at FrP sier at de vil evaluere den felles ekteskapsloven.

Hva er der å evaluere? Om min mann og jeg og alle andre som har giftet seg har det bra? Om barn som adopteres inn i homofile ekteskap har det bra? Om barn som blir til ved kunstig befruktning har det bra? Eller om ekteskapsloven fører til bedre holdninger til homofile i samfunnet? I så fall er det kanskje tidlig å evaluere alt i kommende stortingsperiode?

Eller er det selve det prinsipielle ved å likestille heterofile og homofile man vil evaluere? Hva går en slik evaluering ut på?

Jeg synes dette er pussig og ullen politikk. Både argumentene for og argumentene mot den nye, felles ekteskapsloven er av prinsipiell art, ikke knyttet til konkrete virkninger på kort sikt.

Skal man så i neste omgang evaluere kvinnelig stemmerett? Eller jødenes adgang til riket?

3 comments:

 1. Anonymous8:29 PM

  Det blir for drykt å fjærne ekteskapsloven. Skal de anulere alle som er alerede gift da eller?.. Vi får bare la være å stemme på FRP så slipper vi disse tullingene. Det samme gjelder KRF. Har dere nestekjærlighet og syns at alle skal ha samme rettigheter så stem i mot disse to partiene.

  ReplyDelete
 2. Den nye ekteskapsloven må fjernes så snart det lar seg gjøre. At et slikt makkverk av en lov kunne bli vedtatt, er for meg en gåte. Man kan bare gjette - nesten halvparten av stortingsrepresentantene var berusa, nesten halvparten var fraværende og resten stemte nei.

  ReplyDelete
 3. "Konrad": Jeg synes det vitner om manglende evne til å sette seg inn i motpartens synspunkter at du bruker slike karakteristikker.

  For øvrig har du heller ikke noe svar på hva som er poenget med en "evaluering" av loven. Hvis FrP er mot loven, trengs vel ingen evaluering?

  ReplyDelete