Wednesday, May 06, 2009

Framtidas leseopplevelse nærmer seg

Jeg ser med store øyne på reklamen for Kindle DX.

Som jeg har nevnt før (flere ganger), gleder jeg meg intenst til det modne lesebrettet er her. I framtida blir det slutt på å ta utskrifter av et par-tre dokumenter før jeg drar hjem fra jobben, slik at jeg kan lese dem på t-banen hjem. Det blir slutt på å få en halvkilo papir på dørmatta hver morgen. Det blir slutt på å ha med flere kilo med bøker i kofferten når jeg skal på reise. Det blir slutt på å feriestoppe abonnementet på Aftenposten i den perioden av året hvor jeg virkelig har tid til å lese den, bare fordi jeg tilfeldigvis ikke er i Norge.

For lesebrettene er i ferd med å komme seg. Naturligvis skal de lenger ned i pris, få bedre utvalg av aviser og bli mer brukervennlige. Ikke minst det siste er viktig: det må bli like enkelt å skru på lesebrettet og laste ned dagens avis som det er å åpne ytterdøra og hente papiravisa. Og like enkelt å flytte pdf-filer fra pc'en til lesebrettet som å trykke print og hente utskriften på printeren. Vi er der ikke enda. Men vi er der snart.

2 comments:

 1. Anonymous2:00 AM

  Det jeg lurer på: er denne brukbar i solveggen?

  Så langt er våre gamle øyne (om enn med reservedeler innoperert) mer komfortable med tekst på papir enn på skjerm.

  Selv om vi sterkt ønsker oss leseplata!

  ReplyDelete
 2. Jeg har dessverre ikke prøvd den selv. Men leseopplevelsen på slike leseplater likner ihvertfall mer på å lese på papir enn på å lese på tradisjonelle skjermer. Så jeg vil tippe at den fungerer fint i solveggen.

  ReplyDelete