Friday, June 26, 2009

En hjerterå innvandringspolitikk

Per Sandberg beskriver FrPs innvandringspolitikk i Dagbladet. Blant annet uttaler han seg om familiegjenforening: "Familien skal gjenforenes til det landet der tilknytningen er størst. Er dette Somalia, eller Iran, ja så får familien gjenforene seg der."

Som VamPus beskriver, er dette svært radikalt, og det er en politikk som umulig kan ha støtte i noe flertall av det norske folket.

Noen eksempler: En norsk kvinne reiser til utlandet for å studere. Hun møter en jevngammel mann fra det landet hun studerer i og de gifter seg. Paret kan - etter FrPs politikk - ikke reise sammen til Norge, fordi de har størst tilknytning til hans hjemland.

En mann på 70 år reiser til Thailand og treffer en thailandsk kvinne på 20. De gifter seg og flytter til Norge. Kameraten på 68 år treffer en thailandsk kvinne på 70. De må bli boende i Thailand, for de har størst tilknytning til Thailand.

Naturligvis kan det være at FrPs politikk ikke virkelig er ment så hjerterå som den kom ut i dette tilfellet. Jeg tar gjerne imot tips om offisielle FrP-dokumenter som beskriver kriteriene for familiegjenforening i noe mer detalj.

9 comments:

  1. Vampus er ei dum jente som ikke kan lese, eventuelt en dum kverulant.

    Eller begge deler.

    Innvandringen til Norge de siste tiårene er en skandale, det må nye regler til. At det finnes grensetilfeller hvor regelverk må tilrettelegges, joda, men utgangspunktet er en kjapp avisartikkel.

    http://nasjonsmord.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Hei, Abu Lahab:

    Det virker ikke som at du har noen gode argumenter. Du påstår at Vampus er dum, men forklarer ikke hva hun (og jeg) i tilfelle har misforstått. Som du ser etterlyser jeg dokumenter som beskriver FrPs forslag til regler i noe mer detalj, men det har du visst heller ikke.

    FrP mener altså at dagens regler er altfor slappe, og svarer med å foreslå regler som er altfor strenge - og i tillegg vil slå ganske vilkårlig ut. Det blir ikke noen forbedring av det - men fordelen er at det kan bli lett for motstanderne i valgkampen å illustrere hvor lite gjennomtenkt FrPs politikk er.

    ReplyDelete
  3. Hmmm

    Alle lover og regler vil møte bestemte grensesituasjoner. Det sier seg selv at hvis en person med pakistansk opprinnelse, kan urdu, kjenner pakistansk kultur, skal gifte seg med en annen pakistaner, er det ikke naturlig å bo i det landet hvor den andre ikke kan språk, kultur eller noe.

    Vampus er en Frp-hater (hun var fremtredende ungdompolitiker der, men noe må ha skjedd), og kverulerer omkring en bestemte situasjon som ikke Frp nevner.

    Hør hva de sier, argumenter om det.

    Ikke bestem at de har sagt en bestemt ting, og kritiser dem for det!!!!

    ReplyDelete
  4. FrP nevner et konkret prinsipp som er velkjent fra debatten i Danmark. For å se hvordan prinsippet vil slå ut, er det naturlig å se på noen enkeltsituasjoner. At ikke FrP selv nevner disse enkeltsituasjonene er ikke så rart, for de vil naturligvis ikke trekke fram eksempler som viser at politikken er inhuman.

    FrP har ikke noe sted - etter det jeg har sett - sagt at disse reglene kun skal gjelde hvis det er et par som begge er fra samme land, slik som i ditt eksempel.

    Vampus som person ser jeg ingen grunn til å diskutere her, det er mer meningsfylt å diskutere politikk...

    ReplyDelete
  5. Norske lover og regler må ikke stå i veien for ekte kjærlighet. OK....?

    Men la meg spørre deg direkte:

    En mann på 22 år, foreldre fra pakistan, han har tilbrakt halve livet i Pakistan, snakker urdu flytende, kan alt om Pakistan, ingen etnisk norske venner.

    Så skal han gifte seg med ei jente fra Pakistan, med minimal utdannelse, som aldri har vært utenfor landet sitt.

    Spm: Er det urimelig å si at de kan bosette seg i Pakistan?

    Svarer du at det er helt komplett hjerterått, er neste spm: Ville det ikke lønne seg for Pakistan, hvis pakistanere med utdannelse, erfaring og kapital vendte hjem og brukte sine krefter på å bygge opp landet?

    ReplyDelete
  6. Jeg gjentar: "FrP har ikke noe sted - etter det jeg har sett - sagt at disse reglene kun skal gjelde hvis det er et par som begge er fra samme land, slik som i ditt eksempel."

    Til ditt eksempel savner jeg for øvrig en del opplysninger. Snakker han også norsk flytende? Har han jobb i Norge? Har han mange venner i Norge? (At de ikke er "etnisk norske" er jeg ikke så opptatt av.) Hvilken halvdel av livet har han tilbragt i Pakistan? Er han norsk statsborger?

    En norsk statsborger som er født i Norge og har bodd her halve livet synes jeg bør få lov til å fortsette å bo her - og at også hans kone bør få lov til det.

    ReplyDelete
  7. Jørgen9:09 AM

    Da jeg gikk på barneskolen så fikk de elevene som bodde 5km eller mer fra skolen gratis skoleskyss.
    Det vil si at de fikk et busskort fra kommunen.
    Ofte var det slik at en elev fikk kort, mens eleven som bodde i nabohuset eller på andre siden av veien ikke fikk busskort. I praksis var det mange tilfeller hvor elever med praktisktalt like lang skolevei ble forskjellsbehandlet. Kommunene svarte alle klager med at grensen må gå et sted, og at det alltid vil være noen som bor litt fornære skolen til å få busskort. Det er litt slik det kan bli med familiegjenforening også, men grensen må gå et sted. Hvis man siparet samlet sett må ha 45% tilknyttning til Norge, så er det alltid noen som har 44% tilknyttning til Norge. Det vil alltid være noen som bor på feil side av veien.

    ReplyDelete
  8. Jørgen9:12 AM

    Et unntak kan kanskje gjøres for de som har en familie tilknyttning til Norge som går minst 100 år tilbake i tid. Hvis man kan bevise at man nedstammer i rettlinje fra en person som ble født i Norge for minst 100 årsiden, så burde man få innvilget et unntak fra regelverket.

    ReplyDelete
  9. Jeg er helt enig i at grensa bør gå et sted. Poenget er at når man påviser at et forslag (det fra FrP) får hjerterå konsekvenser, bør man finne et bedre forslag. (Det er ikke like "hjerterått" å si at foreldre må frakte barna sine til skolen som det er å si at en nordmann ikke får bo sammen med den han elsker (i Norge).

    En inndeling av nordmenn i A-nordmenn og B-nordmenn har jeg liten sans for. (Artig å se at vår nåværende konge neppe kvalifiserer, forresten.) Og så er det jo et spørsmål om grensen på 100 år er konstant, eller om den vil øke ytterligere når vi nærmer oss at de første pakistanerne har vært i Norge i 100 år... :-)

    ReplyDelete